Završena obnova kapele u Sirovoj Kataleni

Završena je obnova kapele svete Katarine u đurđevačkom prigradskom naselju Sirova Katalena koja je prošle godine oštećena u nevremenu i potresu. Obnovljeno je krovište i postavljen je novi crijep, a uređena je i sama unutrašnjosti kapele. Katalenčani Milivoj Vedriš, Robert Bajsar i Danijel Globan sami su obojili cijelu kapelu, dok su u čišćenju od temelja do stropa sudjelovali brojni vjernici.

Završne radove čišćenja i uređivanja crkve obavila je zvonarica Zlata Bujan. U obnovu je uloženo 190.000 kuna, a potrebna sredstva osigurali su Varaždinska biskupija, Županija i župljani dobrovoljnim prilozima.

– Cijeli proces obnove bio je mukotrpan i dugotrajan, no zadovoljni smo učinjenim i još jednom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pripomogli da je kapela u potpunosti spremna za služenja svetih misa – kažu Katalenčani.

FOTO Dorotea Globan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI