Završeni radovi: Kloštrani napokon dobili novi dom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što su nas ljetos pozvali mještani Kloštra Vojakovačkog vezano uz neaktivnost Mjesnog odbora u selu te se požalili prvenstveno na oronuli društveni dom čija se obnova dugo čekala, prošli su mjesec završeni radovi na obnovi doma i igrališta pa smo o radovima pitali predsjednika Mjesnog odbora Josipa Večenaja.

– Radovi su završili pred Božić, jer je bilo planirano da do kraja godine budu gotovi. Financirani su dijelom iz fondova Europske unije, dijelom iz Grada Križevaca. Zadovoljni smo napravljenim, moram pohvaliti izvođače radova. Napravljeno je novo krovište, skinuta žbuka, stavljena izolacija na strop, promijenjeni prozori i stolarija, unutarnja i vanjska keramika, termofasada. Uz to, uređeno je i igralište, nabavljene sprave, ljuljačke, tobogani te je uređeno stubište koje vodi od škole do igrališta – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Josip Večenaj.

U Gradu Križevcima istaknuli su da je vrijednost radova iznosila 529.650,00 kuna, od čega je 259.000,00 kuna financirano sredstvima LAG-a Prigorja, dok su ostalo sredstva Grad Križevaca. Što se tiče dječjeg igrališta, uređenje je provedeno u suradnji s Mjesnim odborom Kloštar Vojakovački, Osnovnom školom Vladimir Nazor Križevci i Gradom Križevcima pa su tako prošle godine napravljeni zemljani radovi, nakon čega su mještani posijali travu, a Grad Križevci osigurao je sprave – drvenu kućicu i klackalicu – rekli su iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI