Završeni radovi u Martijancu: Cijelo selo ima novu led rasvjetu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon tri godine i zamjene 580 svjetiljki završena je rekonstrukcija javne rasvjete čime sada svih devet općinskih naselja općine Martijanec ima novu led rasvjetu. Rekonstrukcijom su obuhvaćeni i svi sakralni i javni objekti na općinskom području.

Nova rasvjeta ukupno je koštala gotovo 1,5 milijuna kuna, od čega je veći dio, 774 tisuće kuna, platila Općina, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja u investiciji sudjelovalo sa 690 tisuća kuna. Zamjena reflektora zasebna je stavka i stajala je 37,5 tisuća kuna. Nova rasvjeta godišnje će u općinskom proračunu ostaviti 30.000 kuna, koliko se dosad trošilo na račune za struju, a jednaki će se iznos uštedjeti i na troškovima zamjene neispravnih svjetiljki dvaput godišnje.

– Najvažniji je osjećaj sigurnost mještana, a koja je kvarovima na klasičnim svjetiljkama često bila poljuljana. Ovo je ruralni kraj i kad samo jedna lampa ne radi, zna biti jako mračno, što nije ugodno. Stalno napominjemo da se standardom želimo približiti bogatijim i većima sredinama pa ondje gdje to možemo radimo korak više. Nama se ne žuri. Idemo polako, ali kvalitetno i stići ćemo do cilja – ističe načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak.

FOTO: Općina Martijanec (Facebook)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI