Završetak vrijednog projekta: Sveta Ana do kraja godine imat će Vatrogasni dom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Za Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Sveta Ana u ovoj godini prioritet je završetak uređenja Vatrogasnog doma. Nakon obnove krovišta, uskoro će biti postavljena nova stolarija, a do kraja godine bit će obavljeno i uređenje prostorija.

– Prije tri godine Grad je kupio jednu napuštenu kuću koju smo odlučili pretvoriti u Vatrogasni dom. Zahvaljujući financijskoj podršci Grad, obnova je pri samom kraju i naši će vatrogasci uskoro dobiti svoje prostorije – kaže Veljko Miletić, predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana.

U Vatrogasnom dom jedna je prostorija predviđena kao spremište, dok će se druga koristiti za sastanke i druženja. Do završetka uređenja prostorija vatrogasci za svoje aktivnosti koriste Društveni dom.

– Vatrogasno društvo okuplja mlade mještane i svojim aktivnostima znatno je poboljšalo društveni život. Još kratko će se koristiti Društveni domom, a svojim radom i aktivnostima zaslužili su vlastiti prostor – kaže Veljko Miletić.

Do kraja godine, trebalo bi završiti uređenje puta koji Svetu Anu spaja s vinogradarskim predjelima Mali i Veliki kostanj.

U planu je Mjesnog odbora i izgradnja vidikovca i hidrometeorološke postaje na brijegu koji se koristi kao sanjkalište. Nedavno je provedena elektrifikacija predjela Duga greda, čime su stvoreni preduvjeti za izgradnju hidrometeorološke postaje.

– I dalje je za nas na prvom mjestu razvoj turizma i obogaćivanje sadržaja kojima ćemo privlačiti izletnike. S vidikovca će se pružati idealan pogled na cijelu đurđevačku Podravinu, dok će hidrometeorološka postaja biti dodatna atrakcija – ističe Veljko Miletić.

Do kraja godine, dodaje Miletić, trebalo bi završiti uređenje puta koji Svetu Anu spaja s vinogradarskim predjelima Mali i Veliki kostanj. Taj put je također nužan za upotpunjavanje turističke ponude. Želja je Mjesnog odbora i da se saniraju sve udarne rupe na cesti do Svete Ane, kao i samom naselju.

– Uspjeli smo riješiti problem s krošnjama stabala koje su se proširile na cestu i vozačima otežavale prolazak. Još uvijek je cesta puna udarnih rupa pa ćemo sa Županijskom upravom za ceste pokušati dogovoriti novu, kvalitetniju sanaciju – zaključio je Veljko Miletić.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI