Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Završila prva Križevačka kros liga: Željko i Ivana ukupni šampioni

Završilo je prvo zimsko izdanje Križevačke kros lige. U posljednjem otrčanom kolu bilo i iznenađenja, i to djelomice, kako doznajemo, zbog toga što je netko iz šume uklonio postavljene oznake staze koji su trkačima pomagale da ne skrenu s puta i da općenito ne zalutaju u šumi. Srećom, nitko se nije izgubio, iako valja napomenuti kako su mnogi trkači zbog toga trčali u različitim smjerovima, odnosno različite duljine staze.

Iako je Željko Dubravec na kraju osvojio naslov prvaka u muškoj konkurenciji, u zadnjem je kolu na cilj došao tek kao osmi, dok je Saša Horvat u oba slučaja završio iza njega. Na trećem se mjestu našao Vilim Ivančan. U ženskoj je konkurenciji pak Ivana Zeljko i ovo kolo završila prva te „glatko“ potvrdila naslov prvakinje. Iza nje našle su se Aleksandra Aleksa na drugom, kao i Dragana Ivanović Osman na trećem mjestu. Ovo trkačko natjecanje koje se održavalo svake druge nedjelje u zadnja dva mjeseca zamišljeno je kao sportsko-rekreativna aktivnost kako bi se održala motivacija za treniranjem i tijekom zime, a ujedno i dodatno popularizirala rekreativno trčanje u Križevcima. Posebnost ove trke su i različite lokacije.

Trčalo se na Kalniku, Čabrajima, atletskoj stazi u Križevcima i Ratarskoj šumi, a utrci su se priključili rekreativci, ali i aktivni članovi atletskih klubova iz drugih gradova. Pokraj domaćih Križevčana, prigorskim su stazama trčali natjecatelji iz Koprivnice, Čakovca, Varaždina, Zagreba, ali i Kutine i Vrbovca. Za ostvariti plasman u ukupnom poretku Križevačke kros lige bilo je potrebno nastupiti na najmanje tri kola. To je uspjelo ostvariti 14 trkača, 12 trkačica i jedna hodačica. Križevačku kros ligu organizira Škola trčanja Križevci, a kratki osvrt dao nam je i jedan od organizatora, Alen Pavliček:

– Odazivom smo i zadovoljni, ali i nismo. Iskreno, očekivali smo više domaćih trkača, Križevčana, iako smo sretni što se ligi priključio dobar broj trkača iz drugih gradova – rekao nam je Pavliček, nadodavši kako će u budućnosti raditi na više sličnih utrka i događaja, a zimsku ligu vjerojatno ponoviti i iduće sezone, s nadom kako će dodatno popularizirati zimske trkačke aktivnosti.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI