ZAVRŠILI U BOLNICI Dva dječaka iz Križevaca i Botova ozlijeđena zbog neopreznog rukovanja petardama

Prošle godine u Križevcima 19-godišnjak je ostao bez šake


Autor: podravski.hr — 09.01.2018. / 14:51 Crna kronika

Ilustracija / Policija istraživala ozljeđivanje dječaka petardama (FOTO: CROPIX)

Dvojica dječaka od 10 i 12 godina ozlijeđena su tijekom božićno-novogodišnjih blagdana, a policajci su te slučajeve rješavali tek nedavno nakon što su primili dokumentaciju iz koprivničke Opće bolnice.
Prvi dječak (10) stradao je 22. prosinca oko 14.30 sati u Križevcima od takozvanog ‘dinosaurovog jaja’, vrste pirotehničkog sredstva koje se može nabaviti u slobodnoj prodaji. Nesretnik je opečenih prstiju prebačen u križevački Dom zdravlja, a zatim je upućen u koprivničku bolnicu na liječenje.
Drugi dječak (12) stradao je od pirotehnike u Botovu kod Koprivnice. Zatražio je liječničku pomoć na sam Božić kad mu je u poslijepodnevnim satima eksplodirala takozvana žabica. Prebačen je u bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć. U oba slučaja dječacima su službeno okarakterizirane lakše ozlijede.
Prošle godine u Križevcima se dogodilo jedno teže ozljeđivanje jer je 19-godišnjak ostao bez šake kad mu je eksplodirala cijev koju je napunio eksplozivnim punjenjem petarde.
Podravsko-prigorski policajci tako su zaključili akciju Mir i dobro iako ističu kako nije isključeno da i naknadno prime koju prijavu iz koprivničke bolnice. U provedbi nadzora korištenja pirotehnike policajci su prijavili dvije osobe. (ke)
FOTO: CROPIX