Završna konferencija HDZ-a: ‘Smatramo da je kampanja naših oponenata bila nekorektna i da je prevršila svaku mjeru’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je u Gradskom parku u Koprivnici održana završna konferencija za medije HDZ-a i MREŽE Nezavisnih lista za župana i zamjenika župana Koprivničko – križevačke županije Darka Korena i Ratimira Ljubića te partnera. Nakon uvodnih pozdrava, još uvijek aktualni župan Darko Koren naglasio je kako je cilj konferencije poslati zadnje poruke prije izborne šutnje te dati rezime ovih izbora.

– Ovi izbori se odvijaju u dva dijela, u prvom i drugom izbornom krugu. U prvom krugu smo imali predstavljanje programa i mogu reći da je ta kampanja bila korektna. Bilo je pet kandidata što je popriličan broj u utrci za župana i svi su bili konkurentni, a posebice gospodin Lacković i gospodin Kešer koji je ušao i u drugi krug. U drugom krugu je sama kampanja i folklor koji se uvijek pojavljuje otišla u drugačijem smjeru, a po našem sudu malo i nekontroliranom – rekao je Koren.

Dodao je i kako su mu ovo četvrti izbori, no da nikada kampanja nije otišla ovako daleko u zonu nekorektnosti te da je u jednu ruku sretan i zadovoljan da kampanja završava danas.

– Nije to zbog umora ili energije jer ju mi imamo, a kampanju smo temeljili na onome što radimo i ne možemo davati lažna obećanja ni varati ljude niti obećavati nešto što je van okvira ovlasti o kojima županija brine već moramo govoriti o onome što radimo, a to je naš svakodnevni posao. Sve ono što smo radili u posljednjem mandatu, a posebice u dva naša temeljna sektora o kojima skrbimo, dakle školstvu i zdravstvu, mislimo da smo to dovoljno kvalitetno iskomunicirali s javnošću, a isto tako naravno prezentirali i sve one planove koji su dio našeg programa – rekao je Koren.

Poručio je i kako nikad nisu prešli crtu, niti je dotakli za razliku od oponenta koji su prema njima prevršili svaku mjeru, a Koren je rekao i kako se nada da će to sve skupa prepoznati i birači. Na kraju se osvrnuo i na optužbe o prodaji Podravke i kandidiranju svoje supruge za dekanicu Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima.

– Naglasak želimo staviti na nekorektnu kampanju koja se dogodila od strane našeg protukandidata u drugom krugu jer smatramo da je to neprimjereno ovom prostoru i ljudima koji ovdje žive. Zaista su razočaravajuće tvrdnje gospodina Kešera, ali me ne čude jer ga poznajem dugo i dobro i mislim da on nema granica u svojem traganju za ciljem i koristit će sve moguće alate. Svjedočili ste u njegovim izjavama da ja sudjelujem u prodaji Podravke s premijerom Plenkovićem i ne mogu shvatiti da se netko može nešto takvo sjetiti, izmisliti i izreći jer je to apsurd, nebuloza i teška uvreda. Ista je stvar uz imenovanje dekanice na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, funkcije na koju se kandidirala i moja supruga. Tvrdnje su da je to namješteno iako je procedura još u tijeku, a ja ću svoje poteze povući nakon izbora – rekao je na kraju Koren i zahvalio svima na potpori u kampanji.

Zamjenik Ratimir Ljubić je na kraju zahvalio svima koji su izašli na izbore te ih pozvao da ponovno glasaju prema svojoj savjesti uz što je naglasio kako su u četiri godine pokazali da ne daju lažna obećanja, da rade i realiziraju obećano te da rade odgovorno sigurno i pouzdano što su i prezentirali.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI