Zavšrena hrvatska liga: Varaždinci prvi, Carp Podravina treća!

Posljednja dva kola Hrvatske Rapala spin lige u ribolovu grabežljivaca iz čamca održana su na jezeru Krušćica u Lici. Jezero se nalazi kod Perušića, površine 3,9 km/2 i dubine do 60 m. Takvo je stanje kod normalnog vodostaja, a sada nakon dugog sušnog perioda vodostaj je bio manji za više od dvadeset metara, a time je i površina jezera bila dosta smanjena. Osim niskog vodostaja, sve je ekipe u petak dočekala kiša koja je natopila zemlju i time stvorila nemoguće uvjete za prilaz vozilima jezeru te su ekipe morale opremu i čamce nositi do vode.

Četvrto kolo održano je u subotu uz laganu kišu i buru u jačanju. Najbolje su u takvim uvjetima prošle ekipe koje su ostale u plićem dijelu jezera kod samog starta gdje se dobro lovio grgeč i gdjekoja štuka. Prvo mjesto osvojila je ekipa Match Fishing iz Čakovca s osvojenih 13195 bodova, drugo mjesto ekipa Udica iz Donjeg Miholjca, a treće ŠRD Šaran iz Križa. Glavni konkurenti za osvajanje naslova ŠRK Carp Podravina zauzeli su četvrto mjesto s 8484 boda, ŠRD Varaždin 1 zauzeli su peto mjesto s 8123 boda, dok je ekipa ŠRD Ogulin završila na sedmom mjestu, a Jug 2 iz Osijeka na osmom mjestu. Peto kolo održano je u nedjelju, krenulo se jedan sat ranije i ponovno su ekipe koje su ostale u uvali na startu ostvarile najviše ulova.  Prvo mjesto osvojili su glavni favoriti za naslov, ŠRD Varaždin 1 s 17 650 bodova, drugo mjesto Match fishing iz Čakovca, a treće Udica iz Donjeg Miholjca.

Jug 2 je bio četvrti, Ogulin peti, Carp Podravina osma, a Šaran Križ deveti. Ostale ekipe nisu ostvarile rezultate koji bi im omogućili bolji ukupni plasman. Ukupno su nakon pet kola natjecanja prvaci Hrvatske postali natjecatelji ŠRK Varaždin 1 (Šestak, Županić) s osvojenih 16 negativnih bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Jug 2 iz Osijeka s ostvarena 24 negativna boda, a treće mjesto osvojila je koprivnička ekipa Carp Podravina s 25 negativnih bodova. Isti broj negativnih bodova osvojile su i ekipe Šaran Križ i Ogulin, ali su imali manje ostvarenih bodova s ulovima kroz svih pet kola natjecanja. (tekst i foto ustupili Ribolov Hrvatska)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI