Zbog gužvi – Grad i policija opet moraju uvoditi prometnu mladež

Grad i Policijska postaja Đurđevac odlučili su i na đurđevačkim prometnicama uvesti prometnu jedinicu mladeži. Inicijativa je pokrenuta na sjednici gradskog Vijeća za prevenciju i to zbog učestalih prometnih čepova koji se u jutarnjim i poslijepodnevnim satima stvaraju nedaleko od vrtićke i školskih zgrada.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Predvidjeli smo Prometnu jedinicu mladeži grada Đurđevca koja će imati četiri člana te će aktivno sudjelovati u regulaciji prometa na području grada i pružanju pomoći građanima – kaže Marijan Slaviček, načelnik Policijske postaje Đurđevac.   

Prometnu jedinicu činit će srednjoškolci, a u tijeku je odabir kandidata koji su se javili na raspisani natječaj. Nakon odabira, kandidati će imati dvotjednu obuku koju će provoditi Policijska postaja Đurđevac pa je plan da početkom listopada đurđevačka Prometna jedinica mladeži krene s radom.

– Članovi će biti s područja grada, a kroz dvotjednu obuku usvojit će sva potrebna znanja za regulaciju prometa. Jedinica će regulirati promet u zonama škola i vrtića, kao i u samom središtu grada prema potrebi – kaže Marijan Slaviček.

Uvođenjem jedinice, dodaje on, dodatno će se poboljšati prometna sigurnost, posebno za pješake, a trebale bi se smanjiti i gužve koje se stvaraju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na prilazima vrtićkoj i školskim zgradama.

– U suradnji s Gradom neprestano radimo na poboljšanju prometne sigurnosti i ovo je samo nastavak planiranih aktivnosti. Izgradnjom kružnih tokova na brojnim raskrižjima smanjen je broj prometnih nesreća, a i ne stvaraju se gužve. I ugradnja uspornika na najfrekventnijim prometnicama u gradu dala je željene rezultate pa vjerujemo da će i uvođenje Prometne jedinice mladeži utjecati na veću sigurnost u prometu – zaključio je Marijan Slaviček.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI