Zbog korone loša berba: Imat ćemo tonu grožđa, inače imamo četiri i pol

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima održana je tradicionalna berba grožđa u kojoj sudjeluju studenti prve godine. Sve je nadzirao profesor Dragutin Kamenjak koji nam je rekao i nešto više o ovogodišnjoj berbi.

– Nažalost, ova je godina dosta loša, bila je zahtjevna, a najviše nam je zasmetala korona jer studenti nisu mogli dolaziti, a radnike ne možemo uzimati pa nismo imali s kime odrađivati jer je sve bazirano na studentskom radu. Inače smo prošle godine imali četiri i pol tone grožđa, ove će godine biti oko tone – rekao je profesor Kamenjak.

Inače, u vinogradu učilišta posađeno je dvije tisuće trsova sorte kleščec, no ovo je jedinstvena godina zbog situacije s koronavirusom. Inače, u svaki dio proizvodnje uključeni su studenti, što je odlična praksa jer mogu primijeniti teoretsko znanje.

– Sad smo prvi put imali ovakvu situaciju sa studentima i lošiju godinu, ali sada ćemo barem biti spremni i znati što i kako reagirati ako se nešto slično ponovi.  Ovu smo berbu ipak uspjeli organizirati, došlo je 30-ak studenta, a inače je kod nas sve bazirano da odrade i nauče teoretski, a onda da to u praksi mogu svladavati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI