Zbog malo trave i jednog ‘normabela’ kompićima prijeti do 12 godina zatvora

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dvojica mladih Križevčana D.F. i D. B. naći će se uskoro u sudnici bjelovarskog Općinskog suda zbog ozbiljnih optužbi da su preprodavali drogu drugim mladim sumještanima.

Ova priča objavljena je u ponedjelja u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prvookrivljenog D.F. bjelovarski tužitelji nakon podignute kaznene prijave križevački policajaca terete da je sredinom listopada 2019. godine “nakon što je na ilegalnom narkotržištu nabavio drogu marihuanu, istu nudio na prodaju i prodavao drugima”.

Pritom se služio modernom, ali vrlo amaterskom komunikacijom preko aplikacije Messenger. Tom je mladiću 23. listopada za 100 kuna nudio tri grama marihuane. Također, drugom je mladiću stvarno prodao za 100 kuna dva grama marihuane.

Policajci su zatim utvrdili, što je na kraju i potkrijepljeno u optužnici, da je u istom razdoblju radi konzumacije davao drugima marihuanu na konzumaciju u obliku smotanog takozvanog ‘jointa’, mješavine opojne zabranjena biljke i duhana u ručno smotanoj cigareti. Osim toga, dao je jednom poznaniku tabletu čiji je glavni sastojak diazepam, koji se inače nalazi na popisu opojnih droga, a kao lijek se ne smije držati bez recepta. Optužnica navodi da je taj mladić kojemu je dao tabletu, nju i popio s čašom vode, a ‘jointe’ da je pušio s dvojicom poznanika sredinom listopada.

Drugookrivljeni D.B. optužnicom bjelovarskih tužitelja tereti se da je 19. i 21. listopada prodao dvojici mladića po dva grama marihuane za po 100 kuna.

Optužnicu je nedavno potvrdio Općinski sud u Bjelovaru. Kako navodi optužno vijeće Općinskog suda u Bjelovaru na čelu s predsjednikom, sucem Darkom Kovačom, optužno je vijeće na javnoj sjednici 4. ožujka razmotrilo optužnicu protiv okrivljenika i dokaze na kojima se zasniva optužnica. Sudsko je vijeće utvrdilo kako postoji osnova na sumnja da su okrivljenici počinili kaznena djela za koja se terete i stoga je potvrdilo optužnicu.

Premda bi se možda nekima činilo kako su mladići počinili ‘sitna’ nedjela vezana s drogom zbog male količine marihuane i jedne tablete koja se spominje u optužnici, oni se pravno gledano nalaze u vrlo ozbiljnoj situaciji. Po članku za koji su prijavljeni u optužnici, prijeti im čak do 12 godina zatvora. Jasno je da gotovo sigurno neće biti tako drastično kažnjeni, no svakako im to treba biti opomena da se više tako ne ponašaju i ne krše zakon.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI