ZBOG MOGUĆEG SUKOBA INTERESA: Pokrenuli postupak protiv Željka Lackovića

Podravski list profile
Lacković je bio đurđevački gradonačelnik, a sada je šef Gradskog vijeća. U medijima se spominjalo i kako je kućni prijatelj sa sucem Golubom, no on je to opovrgnuo

Protiv Željka Lackovića, đurđevačkog saborskog zastupnika i člana Državnog sudbenog vijeća (DSV), Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenut će postupak kako bi utvrdilo je li prekršio načelo obnašanja javne dužnosti kad se kao član DSV-a nije izuzeo od odlučivanja o napredovanju bivšeg suca koprivničkog Općinskog suda Alena Goluba na bjelovarski Županijski sud.

– Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Željka Lackovića zbog moguće povrede načela djelovanja propisanih člankom 5. stavkom 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, koja proizlazi iz sudjelovanja dužnosnika kao člana Državnog sudbenog vijeća u odlučivanju o imenovanju Alena Goluba za suca Županijskog suda u Bjelovaru, koji je prethodno donio presudu kojom je supruzi dužnosnika priznata odšteta u iznosu od 40.000 kuna, čime je mogao narušiti vlastitu vjerodostojnost i nepristranost – kazali su nam u Povjerenstvu.

Sudac Golub donio je presudu prema kojoj je Podravski list bio dužan Lackovićevoj supruzi isplatiti najveću odštetu u svojoj povijesti na ime duševnih boli koje su je snašle jer je portal Podravskog lista objavio naslov „Kad je drugi nisu htjeli“ nad prenijetu Lackovićevu izjavu o tome kako je slala brojne molbe za posao u županiji, ali nigdje ga nije mogla dobiti, nakon čega je zaposlena u đurđevačkoj knjižnici.

Lacković: Nađete li propust odlazim iz DSV-a i Sabora

Lacković je bio đurđevački gradonačelnik, a sada je šef Gradskog vijeća. U medijima se spominjalo i kako je kućni prijatelj sa sucem Golubom, no on je to opovrgnuo. Povjerenstvo će tijekom službenog postupka utvrditi je li se, kao član DSV-a, trebao izuzeti iz glasovanja o sučevu promaknuću, za koje je bio dignuo ruku.

U siječnju je to tijelo donijelo odluku da neće pokrenuti postupak protiv Lackovića zbog samog zapošljavanja njegove supruge u gradskoj knjižnici u doba kad je on šef Gradskog vijeća.

– Ako se kroz rad Povjerenstva i odlučivanje koje će uslijediti pronađe bilo kakav propust mojeg rada u Državnom sudbenom vijeću vezanom na izbor sudaca Županijskog sudaca u Bjelovaru, odstupit ću s te funkcije i tražiti svoje razrješenje od Hrvatskog sabora – izjavio je Lacković sredinom ožujka, kad se doznalo da je prijavljen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti