“Zbog oronule fasade računi za plin su mi 2000 kuna mjesečno!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari zgrade u Ulici Ljudevita Gaja uz đurđevački Dom zdravlja ogorčeni su izgledom pročelja njihove zgrade, a oštećena fasada najviše problema zadaje Anti Kovačeviću. Na dijelu zgrade u kojem je njegov stan otpala je žbuka, a to mu, ističe on, stalno stvara troškove.

– Već pet godina sezona grijanja skupo me košta, a u stan stalno prodire i vlaga jer su na tom dijelu ostale “gole” cigle – žali se Ante Kovačević.

U tih pet godina, dodaje on, pokušao je u više navrata putem tvrtke zadužene za upravljanje zgradom isposlovati obnovu pročelja. Čak je, kaže on, ponudio i da sam o svom trošku obnovi dio na kojem je otpala žbuka.

– Nijedna moja molba nije naišla na razumijevanje. Sad sa mnom žive i dva unučića pa i zbog njihova zdravlja pokušavam riješiti ovaj problem. Počela je nova sezona grijanja, a očito ni u ovoj godini fasada neće biti obnovljena pa će mi mjesečni računi za plin i dalje biti po 2000 kuna – kaže Ante Kovačević.

Stanarima je “trn u oku” i sam prilaz zgradi na kojem su već duže uzdignute kamene ploče pa moraju dobro paziti na svaki korak.

Ante Kovačević

– Naša je zgrada u svakom pogledu ruglo, a iako redovito plaćamo stambenu pričuvu, ništa od toga ne ulaže se u obnovu – zaključio je Ante Kovačević.   

Bara Čubelić, direktorica tvrtke Komunalne usluge Đurđevac koja upravlja zgradom, ističe kako otpala žbuka zasigurno ne stvara troškove obitelji Kovačević.

– Do otpadanja žbuke došlo je zbog propuštanja cijevi u stanu obitelji Kovačević. Fasada je oštećena na više mjesta i nema smisla obnavljati je samo na jednom. Mi smo izradili projekt za energetsku obnovu i sad čekamo raspisivanje natječaja za potporu i idućoj godini bit će obnovljeno kompletno pročelje, a u planu je i obnova kanalizacijskog priključka koja će obuhvatiti i uređenje prilaza zgradi – kaže Bara Čubelić.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI