Zbog puštenih pasa stradala srna: Lovci poručili vlasnicima da se brinu o svojim ljubimcima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreški lovci upozorili su na još jedan problem koji uzrokuje stradavanje divljači, ne samo na ludbreškom području, nego i općenito. Naime, mnogi vlasnici svoje pse šeću tako da ih u prirodi otpuste s uzica kako bi se istrčali. No, većinom se ti psi, kada vide divljač, odmah daju u potjeru.

Izbezumljena divljač u želji da pobjegne od progonitelja često u trku završi na prometnici. Budući da se kreću velikim brzinama, vozači često nemaju vremena za reakciju te su posljedice većinom pogubne za životinje, ali nastane i veća materijalna šteta na vozilu. A radi li se o većoj životinji, može doći i do ozljeda vozača i putnika u automobilima.

– Molimo vlasnike pasa da svoje ljubimce vežu kod šetnje kako bi se izbjegle ovakve situacije – rekao je Krešimir Šalig iz LU Srnjak Ludbreg, koji je baš takvoj situaciji svjedočio prošle nedjelje u Ludbregu.

Podsjetimo, lovci također mole poljoprivrednike da obavijeste lovoovlaštenika na svom području o planiranom paljenju poljoprivredne površine barem 48 sati ranije kako bi lovci mogli poduzeti preventivne mjere za zaštitu divljači i okoliša. – Jednako tako, apeliramo da na svoje poljoprivredne strojeve montirate plašilice kako bismo spriječili neželjene slike beživotnih mladunaca. Kad kosite, činite to tako da se krećete od sredine površine koju kosite prema vanjskim dijelovima – poručuju lovci.

FOTO Čitatelj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI