Zbog snijega na cesti zabio se u zavoju u kamion i teško ozlijedio. Osuđen je premda je dokazano da prometnica nije bila dobro očišćena

Prekršajni sud ustanovio je kako je vozio neprilagođenom brzinom te neoprezno ušao u desni zavoj na kolniku prekrivenom snijegom i neočišćenom u dovoljnoj širini


Autor: podravski.hr — 18.11.2018. / 16:16 Crna kronika

Ilustracija / Vozač koji je skrivio nesreću teško je ozlijeđen

Jozo (55) teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je sam skrivio u Podrutama kod Novog Marofa u ožujku ove godine. Prekršajni sud ustanovio je kako je vozio neprilagođenom brzinom te neoprezno ušao u desni zavoj  na kolniku prekrivenom snijegom i neočišćenom u dovoljnoj širini. Izgubio je nadzor i prešao ravno na suprotnu stranu te je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio teretnog automobila iz suprotnog smjera. Ovih je dana proglašen krivim i kažnjen s 2100 kuna.
Nije pomoglo ni to što je upozoravao kako cesta nije bila dobro očišćena cijelom širinom pa je i vozač teretnog automobila dijelom bio na njegovoj strani kolnika.
– Meni je iskreno žao što se dogodila prometna nesreća u kojoj sam bio teško ozlijeđen i auto mi je bio potpuno razbijen, ali unatoč oprezu i manjoj brzini nesreću nikako nisam mogao izbjeći – rekao je Jozo.
No, Prekršajni sud ipak ga je proglasio krivim jer je i policija ustanovila kako “nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti (ulazak u desni zavoj, kolnik prekriven snijegom i neočišćen u dovoljnoj širini, klizav), te je izgubio nadzor i prešao ravno na suprotnu stranu kolnika”. Na presudu se može žaliti. (rm)

ILUSTRACIJA

FOTO: ILUSTRACIJA