Zbog začepljenih kanala naše dvorište pretvara se u bazen

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obilna kiša koja je u prošli petak padala u Virju poplavila je dvorište imanja obitelji Milican u Ulici Mitrovica. Silna kišnica izlila se iz kanala za odvodnju pa su Milicanovi za izlazak iz dvorišta morali koristiti čizme.

– Ovo nije prvi put da je naše dvorište poplavljeno. Svaka obilnija kiša zbog začepljenih kanala naše dvorište pretvara u bazen – žali se Izidor Milican.

Redovito, dodaje on, plaćaju naknadu za slivne vode Hrvatskim vodama pa zauzvrat očekuje da barem nemaju problema s poplavama.

– Sa svojim problemom upoznali smo i komunalnu službu Općine i zatražili smo da se kanali redovito čiste. Nedaleko od naših kuća su polja gdje se kanali rijetko kad čiste pa se sva ta voda kroz Ulicu Petra Preradovića slijeva u naše dvorište. Od kišnice nam je stradao i donji dio pročelja na strani kuće koja je okrenuta prema Ulici Petra Preradovića – kaže Izidor Milican.

Biserka Hatadi, komunalna redarka Općine Virje, ističe kako su s problemom poplavljenog dvorišta upoznali Komunalije koje vode brigu o protočnosti kanala.

– Čim se voda povuče, Komunalije će odraditi svoj dio posla kako se ne bi događala začepljenja. U petak su na našem području pale znatne količine kiša pa su problemi bili izraženi u skoro svim ulicama jer nema tog sustava odvodnje koji može podnijeti takav nalet kišnice. Odmah nakon što se povuče voda krećemo i u rješavanje problematike odvodnje kišnice i u Vinogradskoj ulici gdje ćemo produbiti kanal – kaže Biserka Hatadi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI