ZBOGOM, STUDENAC! Podravka priopćila: Odustajemo od proizvodnje pića, kruha i sladoleda!

Kako Podravski.hr neslužbeno doznaje, optimizacija u administraciji značit će otkaz za oko 180 Podravkinih službenika koje su konzultanti AT Kearnyja detektirali kao tehnološki višak


Autor: podravski.hr — 21.06.2013. / 6:09 Aktualno

KOPRIVNICA – Podravka je upravo priopćila kako je donijela odluku o odustajanju od proizvodnje pića, kruha i sladoleda! Dio tih pogona gasi se, a dio će se vjerojatno prodati zainteresiranima. Priopćenje donosimo u cijelosti:
“U skladu s usvojenom strategijom poslovanja Grupe Podravka te nakon dodatno provedenih analiza, Uprava Podravke d.d. donijela je odluku o pokretanju postupka za izlazak iz poslovnih programa pića, pekare i dijela zamrznutog programa.
Temeljem navedene odluke, postupak izlaska iz poslovnog programa pića, pekare i dijela zamrznutog programa započinje u drugoj polovici 2013. godine. Navedeno stvara mogućnost realokacije resursa za razvoj ključnih poslovnih programa Podravke i pozitivni utjecaj na EBITDA oko 30 milijuna kuna na godišnjoj razini.
Time Podravka d.d. nastavlja provođenje mjera restrukturiranja koje je pokrenuto u 2012. godini radi unapređenja poslovanja, smanjenja operativnih troškova i jačanja inovativnosti i konkurentnosti kompanije u njenim ključnim poslovnim programima.
Provedene mjere restrukturiranja već rezultiraju značajnim operativnim uštedama od oko 70 milijuna kuna na godišnjoj razini. Pored toga, Uprava očekuje da će provedba mjera optimalizacije administrativnih procesa u narednih 15 mjeseci, generirati dodatne uštede od oko 20 milijuna kuna na godišnjoj razini”.
Kako Podravski.hr neslužbeno doznaje, optimizacija u administraciji značit će i otkaz za oko 180 Podravkinih službenika koje su konzultanti AT Kearnyja detektirali kao tehnološki višak.