Zbrajaju se štete nevremena: Udar groma preplovio bor i nanio štetu na vili

Grmljavinsko nevrijeme praćeno orkanskim udarima vjetra, koje je u srijedu pogodilo pitomačko područje, najveću štetu uzrokovalo je na vili Ančica u vinogradarskom predjelu Aršanj.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

Udar groma doslovno je prepolovio jedan od zaštitnih znakova vile, bor visok 30 metara, a orkanski vjetar razbacao je tu polovicu krošnje u krugu od 50 metara. Dio krošnje pogodio je i samu vilu, a vlasnik Ivan Koren, poznati ugostitelj iz Kloštra Podravskog, ističe kako će šteta iznositi najmanje 15.000 kuna.

– U trenutku nevremena nitko nije bio u vili, što je na kraju i sreća. Borovi visoki oko 30 metara za mene su, kao i za sve koji imaju klijeti u okolici, jedan od zaštitnih znakova Aršanja pa mogu reći da me više od materijalne štete žalosti činjenica što je jedan bor preplovljen – priča nam Ivan Koren.

Šteta na vili Ančica, koja se koristi u turističke svrhe, vrlo će brzo biti sanirana, a Koren ne namjerava srušiti preplovljen bor.

– Nadam se da se udar groma nije spustio sve do korijena i da se ostatak stabla neće osušiti. Sad mi je velika želja da stradali bor nastavi rasti – zaključio je Ivan Koren.

FOTO Ivan Erhatić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI