Zdravko (61) je kao mladić: Za zdravlje mi treba samo traktorska guma i Biblija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zdravko Višnjić iz Koprivnice pravi je primjer zdravog duha u zdravom tijelu. Ovaj vitalni 61-godišnjak sportom se bavi od 20. godine, svakodnevno trenira te izvodi vježbe koje bi posramile i mnogo mlađe od njega. Kaže da mu doktor ne treba i da ima još prostora za napredak.

– Treniram pet dana u tjednu, a sada kad je bilo ljeto i vruće nije mi bio problem dići se u pet, pola šest za trening, odraditi i onda nastaviti dan. Nekad odem i dvaput na trening pa ujutro odradim vježbe snage, a navečer trčim, bicikliram ili nešto slično. Godine su samo broj, osjećam se fenomenalno, trening me odmara i uvijek idem s voljom i elanom. Za mene je trening ujutro buđenje. Netko ode na kavu i cigarete, ja odem na trening i onda mogu ići kroz dan – ispričao nam je Zdravko.

Trenirati je počeo kao mladić s prijateljima i ekipom, a iako kaže kako je trenirao s mnogo ljudi, najviše je naučio od hrvača Anđelka Harabajze i Mladena Rušaka, a i danas zna odraditi grupni trening iako mu više odgovara trenirati individualno.

– Počeo sam trenirati s 20 godina. Nekad sam odlazio u teretane, ali danas više ne. Naime, u teretanama se na spravama rade izolirajuće vježbe, a ja volim vježbe koje su za cijelo tijelo i koje kombiniraju i snagu i eksplozivnost i izdržljivost. Treniram nekad u grupi, ali mi najviše odgovara kad sam sam jer onda prilagodim trening sebi – pojasnio je Zdravko svoj način treninga.

Zdravko je ljubav prema sportu usadio i svojoj djeci koja se bave karateom, a on se sportu posebno posvetio ove godine kada je otišao u mirovinu. Kaže kako mu doktor zasad ne treba, te da vjeruje kako nam tijelo vraća onako kako se prema njemu odnosimo.

– Kako sam otišao u mirovinu, krenuo sam intenzivno s treninzima i sad mogu posvetiti vrijeme sebi i živjeti kako želim. Najviše se veselim dok vidim ljude kako vježbaju i mogu reći da ih ima. Svi koji žele trenirati, mogu im samo reći neka krenu, danas, odmah, te bih svakom preporučio da barem na početku imaju uz sebe stručno vodstvo koje će ih naučiti osnovama. Isto tako, bitno je da si svako nađe mjeru i pazi na ozljede.

Zdravko, osim što trenira, uzgaja biljke kojima posvećuje puno vremena, a svakodnevno uzme vremena kako bi pročitao četiri poglavlja Biblije.

– Posložio sam si obveze i slobodno vrijeme kako mi odgovara i kako smatram da je moj život kvalitetan. Svaki dan pročitam po dva poglavlja iz Starog zavjeta i dva iz Novog zavjeta, tako da Bibliju pročitam dvaput godišnje cijelu. Kao kršćaninu, ona mi daje duhovnu snagu i smatram kako na taj način i uz svakodnevne treninge izgrađujem karakter što je izuzetno važno u životu jer prava snaga dolazi iznutra – poručio je za kraj Zdravko.


FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI