Zdravo Križevci – projekt vrijedan 717.000 kuna: Cilj je napraviti aplikaciju i informirati javnost

Projekt Zdravo Križevci dobio je potporu od 717.175 kuna za razvoj kratkog lanca opskrbe od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Kako navode u Gradu Križevcima, cilj projekta je doprinijeti boljoj informiranosti stanovništva o prednostima nabavke lokalnih namirnica bez posrednika ili s jednim posrednikom, bez velikog transporta i skladištenja, doprinijeti većoj vidljivosti i dostupnosti lokalnih proizvoda te većoj održivosti poslovanja lokalnih proizvođača hrane.

-Navedeno se planira ostvariti uspostavom mobilne aplikacije putem koje će zainteresirani kupci na svoju adresu moći naručiti svježe, domaće i sezonske namirnice/proizvode proizvedene na prigorskim OPG-ovima – ističu u Gradu.

OPG-ovi će u mobilnu aplikaciju na dnevnoj razini unositi dostupne količine svojih proizvoda i upravljati narudžbama i politikom cijena. Svako jutro dostavljat će proizvode na opremljeno centralno skladište u Križevačkom poduzetničkom centru, od kuda će se pomoću vozila vršiti daljnja distribucija na adrese naručitelja te će tako kupci unutar 24 sata na kućnom pragu imati svježe i domaće namirnice.

-Ovo je nastavak inicijative Zdravo Križevci koju smo pokrenuli početkom ove godine i pokazatelj da smo krenuli u dobrom smjeru. Ovim projektom najviše će dobiti naši mali proizvođači, ali i sami građani jednom dodatnom uslugom u skladu s vremenom – izjavio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI