ŽEĐ IH PROGANJALA Branko i Denis provalili u vatrogasni dom i maznuli amaro, rakiju, votku i višnjevac

Branko je dobio 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, a njegov kompić Denis 60 dana rada za opće dobro


Autor: podravski.hr — 09.06.2013. / 19:03 Crna kronika

Ilustracija / Policija je protiv radnika podignula kaznenu prijavu

KOPRIVNICA – Branko J. (25) i Denis Š. (21) osuđeni su na bezuvjetne kazne zatvora zbog provala koje su zajedno ili samostalno počinili na području Koprivnice. Branko je dobio deset mjeseci zatvora, a Denis 60 dana rada za opće dobro. Presudu je potvrdio Županijski sud u Varaždinu.
Lani u studenom, oko pet ujutro, zajedno su se prišuljali stražnjoj strani vatrogasnog doma u Jagnjedovcu. Branko je nakon toga potrgao plastičnu mrežicu na prozoru te razbio drvena vrata prostorija udruge žena odakle su uzeli dvije litre soka i bocu amara, rakije, votke i višnjevca.
Branko je osuđen i zato što je lani u studenom u Koprivnici uspio provaliti u dva kafića. Najveću štetu učinio je tijekom noći vlasniku ‘Male čuče’ u Gornjem Banovcu u Koprivnici, gdje se provukao kroz metalne rešetke na prozoru i iz blagajne ukrao 2200 kuna.
Drugi kafić koji je počistio bio je ‘Svrati pa pamti’ u Goričkoj ulici u Koprivnici. Tamo je tijekom noći, također u studenom, ušao u kafić kroz vrata koja nisu bila zaključana i ukrao iz blagajne 291 kunu.
Branko kazao je na suđenju da se na provale odlučio zbog neimaštine i alkohola.
– Bio sam pijan i pod tabletama. Nisam imao gdje biti, spavao sam u napuštenim kućama. Otac mi je umro prije 17 godina, a majka je u staračkom domu. Žao mi je i kajem se što sam učinio – kazao je sutkinji.
Njegov ‘kompanjon’ Denis rekao je kako su u Jagnjedovcu tražili prenoćište te da je Branko razbio vrata, a on ga je pratio. Bilo mu je žao što su to učinili, a kad ga je alkohol pustio, potjerao je prijatelja iz vatrogasnog doma.