Žele aktivirati umirovljenike: Pomagat će svojim vršnjacima koji su u potrebi

Koprivničko Gradsko društvo Crvenog križa u suradnji s Gradom Koprivnicom razvilo je projekt Volonter penzioner.

Program Umirovljenici za umirovljenike podrazumijeva uključivanje umirovljenika u aktivnosti Socijalne samoposluge i na taj način bit će pružena pomoć umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi na području grada.

– U volonterskim akcijama prikupljanja i podjele sudjelovat će najmanje 40 umirovljenika. Umirovljenici će kao volonteri sudjelovati u akcijama prikupljanja za Socijalnu samoposlugu – rekli su iz Društva.

Programom će umirovljenici pomagati socijalno potrebitim umirovljenicima na način da će prikupljati donacije, odnosno prehrambene namirnice i higijenske potrepštine. Iz Društva ističu kako je utvrđeno da će mjesečno biti pozvano 20 do 30 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koji su u socijalnoj potrebi te će im se Socijalnoj samoposluzi podijeliti paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI