Žele potaknuti mlade i obrazovane na bavljenje udomiteljstvom

U sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, đurđevački Centar za socijalnu skrb ciklusom predavanja „Zašto udomiteljstvo?“, nastoji promovirati i potaknuti interes za bavljenje udomiteljstvom. Kada se govori o alternativnim oblicima skrbi uglavnom se misli na udomiteljstvo.

Udomiteljska obitelj, smatraju stručnjaci, prirodnije je okruženje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i starije i nemoćne osobe o kojima se nema tko brinuti. Na području Koprivničko-križevačke županije udomiteljstvo ima dugu tradiciju te se neprikladnim čini kod nas nazivati ga alternativnim. Međutim, posljednjih godina udomiteljstvo i u našoj županiji, baš kao i u cijeloj zemlji, pred velikim je izazovima.

– Osim nedovoljnog broja udomitelja i sve većih poteškoća u iznalaženju udomiteljskih obitelji, primjećuje se i prilično nezadovoljavajuća dobna struktura udomitelja (vrlo malo „mladih“ udomitelja), a isto se odnosi i na obrazovnu strukturu. Do sada, predavanja su održana u Ferdinandovcu, Podravskim Sesvetama i Molvama. Četvrto predavanje u ovom ciklusu održat će se u Kalinovcu 30.  studenog 2021. godine (utorak) u 15 sati u društvenom domu Općine Kalinovac, a peto u Đurđevcu 7. prosinca 2021. godine (utorak) u 15 sati u Domu kulture grada Đurđevca. Centar za socijalnu skrb Đurđevac i partneri u projektu, Grad Đurđevac i Koprivničko-križevačka županija, pozivaju sve zainteresirane na spomenuta predavanja – naveli su iz Koprivničko-križevačke županije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI