Žele potaknuti mlade i obrazovane na bavljenje udomiteljstvom

U sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, đurđevački Centar za socijalnu skrb ciklusom predavanja „Zašto udomiteljstvo?“, nastoji promovirati i potaknuti interes za bavljenje udomiteljstvom. Kada se govori o alternativnim oblicima skrbi uglavnom se misli na udomiteljstvo.

Udomiteljska obitelj, smatraju stručnjaci, prirodnije je okruženje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i starije i nemoćne osobe o kojima se nema tko brinuti. Na području Koprivničko-križevačke županije udomiteljstvo ima dugu tradiciju te se neprikladnim čini kod nas nazivati ga alternativnim. Međutim, posljednjih godina udomiteljstvo i u našoj županiji, baš kao i u cijeloj zemlji, pred velikim je izazovima.

– Osim nedovoljnog broja udomitelja i sve većih poteškoća u iznalaženju udomiteljskih obitelji, primjećuje se i prilično nezadovoljavajuća dobna struktura udomitelja (vrlo malo „mladih“ udomitelja), a isto se odnosi i na obrazovnu strukturu. Do sada, predavanja su održana u Ferdinandovcu, Podravskim Sesvetama i Molvama. Četvrto predavanje u ovom ciklusu održat će se u Kalinovcu 30.  studenog 2021. godine (utorak) u 15 sati u društvenom domu Općine Kalinovac, a peto u Đurđevcu 7. prosinca 2021. godine (utorak) u 15 sati u Domu kulture grada Đurđevca. Centar za socijalnu skrb Đurđevac i partneri u projektu, Grad Đurđevac i Koprivničko-križevačka županija, pozivaju sve zainteresirane na spomenuta predavanja – naveli su iz Koprivničko-križevačke županije.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI