“Želimo asfalt!”: Za gorice ima novca, a mi stalno na listi čekanja!

Stanovnici dijela Ulice Prokljuvanci u đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac i dalje traže da se asfaltira put do njihovih kuća. Već deset godina slušaju obećanja gradske uprave kako će dobiti asfalt, no još uvijek do četiri kućanstva nema asfaltiranog puta. Prije četiri godine asfaltiran je put samo u jednom dijelu ulice, što je dodatno razljutilo stanovnike kojima prilazni put do kuća nije dobio asfalt.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Iz godine u godinu slušamo iste priče i obećanja, a asfalta i dalje nema. Po šljunčanom putu ne može se voziti biciklom, a kad se hoda, dobro se treba paziti na svaki korak – žali se Anto Petrović.

Dodatni problem stvara i odvodnja oborinskih voda. Šljunčani put do njihovih kuća prilikom svake obilnije kiše pretvara se u odvodni kanal, a kišnica obavezno poplavljuje i njihova dvorišta i podrume.

– Sad ide sezona ljetnih pljuskova i put do naših kuća će biti poput bujica. Kišnica stvara štete i na našim imanjima, ali to očito gradskoj upravi ništa ne znači. Nakon svakog pljuska kišnica „odnosi“ i dio puta, a iako se ponekad poravna, pun je oštećenja koja nam zagorčavaju svakodnevicu – ističe Anto Petrović.

Od zahtjeva za asfaltiranjem preostalog dijela, dodaje on, ne namjeravaju odustati. I prostala četiri kućanstva u ulici, odlučni su stanovnici, zaslužuju dobiti asfaltirani put do svojih kuća.

– Od nas se očekuje da redovito plaćamo komunalnu naknadu, a zauzvrat se ništa ne radi kako bismo i mi imali potrebni infrastrukturu. Tu su samo četiri kućanstva i mi smo očito za gradsku upravu građani drugog reda – kaže Anto Petrović.

Najviše su stanovnici ogorčeni činjenicom da se svako malo asfaltiraju putovi u vinogradarskim predjelima, a za Prokljuvance uporno nema novca.

– Nećemo se predati u borbi da dobijemo asfaltirani put te da budemo jednaki kao i ostala domaćinstva u našoj ulici i naselju. Žalosno je da se za vinogradarske putove ima novca, a naša se ulica stalno stavlja na listu čekanja – zaključio je Anto Petrović.

U gradskoj upravi ističu da je asfaltiranje Ulice Prokljuvanci u prigradskom naselju Budrovac uvršteno u plan izgradnje komunalne infrastrukture.

– Prilikom asfaltiranja riješit će se problem odvodnje oborinskih voda u tom dijelu naselja. Napominjemo da je sukladno programu izgradnje komunalne infrastrukture ove godine u Budrovcu asfaltiran odvojak u Školskoj ulici – poručuju u gradskoj upravi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI