Želite pomoći izbjeglim Ukrajincima? Pogledajte gdje i kako

Hrvatski Crveni križ prikuplja materijalnu humanitarnu pomoć za izbjeglice iz Ukrajine. Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe, kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu. Higijenski proizvodi: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Na području Koprivničko-križevačke županije građani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donirati radnim danom od 7 do 15 sati u: Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7 Koprivnica, 048/642-193, Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac, Trg Svetog Jurja 5, Đurđevac, 048/812-113 i Gradskom društvu Crvenog križa Križevci, Franje Račkog 22, Križevci, 048/711-700. Kako kažu u Crvenom križu, popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križem iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.

Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun: IBAN: HR0923600001503056530, poziv na broj odobrenja: 705, banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10, primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb. Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX. Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI