Želite pomoći ljudima stradalima u potresu: Važno je pročitati ovaj tekst

Iz Koprivničko-križevačke županije doznajemo kako je u organizaciji županijskog Društva Crvenog križa i u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te općinskim društvima Crvenog križa, organizirana akcija prikupljanja humanitarne pomoći za građane Sisačko-moslavačke županije pogođene potresom. 

Mole se svi sugrađani koji žele pomoći da humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično dostave u prostorije najbližeg društva Crvenog križa.

Humanitarna pomoć i donacije u Đurđevcu se prikupljaju u skladištu Gradskog društva Crvenog križa u zgradi iza Doma zdravlja u srijedu, 30. prosinca u vremenu od 9 do 17 sati i četvrtak 31. prosinca u vremenu od 9 do 13 sati.

U Križevcima pomoć se prikuplja u prostoru hangara na lokaciji bivše vojarne na adresi Ulica Franje Tuđmana 20 od 7 do 20 sati, a što se tiče prikupljanja pomoći u Koprivnici, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će naknadno objaviti točnu lokaciju i vrijeme na kojem će biti moguće dostaviti potrepštine za pomoć ugroženim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

Prikupljanje pomoći koja će se u koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko križevačke županije upućivati na nastradala područja, organizirano je i u općinama na području županije  gdje pomoć prikupljaju općinska društva Crvenog križa u suradnji s općinskim Stožerima civilne zaštite.

Pravne osobe za donacije se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr,a što se tiče novčanih donacija Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele pomoći na taj način da uplate izvrše isključivo na službeni račun :

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

-Ovim putem zahvaljujemo svim sugrađanima koji su pomogli na bilo koji način ili su iskazali želju za odlaskom u potresom pogođeno područje te ih molimo da se suzdrže samoinicijativnih odlazaka kako bi se izbjegli potencijalni sigurnosni problemi te zbog lakše organizacije i kordinacije rada žurnih službi koje su na terenu – napominju u Županiji.

Također molimo sve sugrađane zainteresirane za pružanje pomoći, bilo da se radi o smještaju ljudi ili fizičke pomoći, da se jave u Županijski centar 112 Koprivnica na broj 112 radiprikupljanja i objedinjavanje podataka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI