Želite saznati koliko će vaše dijete biti visoko? Probajte ovu jednostavnu formulu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Roditelji često raspravljaju o tome komu dijete sliči, od koga je naslijedio boju kose i očiju te čiji je karakter prevladao. No, 70-ih godina prošlog stoljeća razvijena je jednostavna formula za predviđanje visine djeteta kada naraste. Pisali smo o tome i u tiskanom izdanju Podravskog lista.

Iako većina roditelja zna kako je ova formula osmišljena, naravno, u svrhu razbibrige i zabave, rado je koriste, a znanstvenici se slažu kako “drži vodu” te da su odstupanja plus/minus tri centimetra. Formula je vrlo jednostavna. Potrebno je zbrojiti majčinu i očevu visinu u centimetrima te rezultat podijeliti s dva. Ako računate buduću visinu dječaka, od te brojke dodajte 6,5 cm. Za djevojčice, pak, oduzmite 6,5 cm.

woman measuring child isolated on a white background

Primjerice, ako je majka visoka 160 cm, a otac 180, buduća visina muškog djeteta izračunava se ovako: 160 + 180/2 + 6,5 cm. Rezultat je 176,5 cm. Poigrajte se brojkama i saznajte koliko će vaše dijete narasti!

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI