Željko: Na put do moje kuće već tri godine nisu navozili ni šaku šodra!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Željko Bečeić iz Otočke, naselja na području općine Gola, ogorčen je jer se već tri godine ne održava šljunčani put do njegove kuće. Svi ostali šljunčani putovi na području općine, kaže Željko, redovito se održavaju pa se nikako ne može pomiriti s činjenicom da se ne može “poravnati” i dionica u odvojku do njegove kuće.

– Redovito plaćam komunalnu naknadu i normalno je da očekujem da se i put do moje kuće redovito održava. To mi je najkraći put do Gole, a ima još mještana Otočke koji ga koriste i žalosno je da se već tri godine nije navozila ni šaka šodra niti je tu prošao stroj da ga poravna – žali se Željko Bečić.

Ni njegovi zahtjevi upućeni općinskim vijećnicima da se put uredi nisu urodili plodom. Svi putovi, naglašava Bečeić, trebali bi se jednako održavati.

– Bilo je riječi da netko tvrdi da je put u privatnom vlasništvu i da se zbog toga ne održava, ali je meni to nepojmljivo. Ako je to privatni put, onda mi nije jasno kako vlasnik nije zabranio promet tom dionicom. Više ne znam kome da se obratim. Kad je u zgradi Općine trebalo prazniti septičku jamu, odmah sam došao i obavio taj posao, a oni meni već tri godine ne žele dovesti put u red – kaže Željko Bečeić.

U Općini Gola ističu kako jedan od vlasnika zemljišta na tom području tvrdi da je put u njegovu vlasništvu te da ne dozvoljava njegovo održavanje pa zbog toga nije obavljeno predviđeno šljunčanje na dionici do kuće Željka Bečeića.

– Općina jednako održava sve putove i za tu svrhu izdvaja znatna sredstva, do 200.000 kuna godišnje. Sve dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi ne može se obaviti sanacija sporne dionice jer to ne dopušta osoba koja tvrdi da je put u njenom vlasništvu – navode u Općini Gola.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI