Željko: Nisam silovao šogoricu, bilo je to iz ljubavi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Od preljuba preko optužbi za silovanje, pa sve do optužnice za lažno prijavljivanje. Sve to događalo se u okolici Koprivnice ove godine, u jednom mirnom podravskom selu.

Sve je počelo kada je Željko Horvat (29) kući doveo svoju ljubavnicu. Problemi su nastali iz dva razloga. Djevojka je u to vrijeme tek navršila 17 godina, a situaciji nije pomogla ni činjenica da je Željko oženjen, te da je njegova ljubavnica istovremeno i njegova šogorica, dakle ženina sestra, tako da je njihova veza mnogima bila trn u oku.

Uskoro su se na Željkovoj adresi pojavili policijski automobili i policajci su ga odveli na ispitivanje kao osumnjičenog za silovanje.

– Rekli su mi da me moja djevojka prijavila za silovanje. Odmah sam znao da nešto nije u redu. Mi smo imali seksualne odnose, ali svaki put to je bilo uz uzajamnu želju i nikako drukčije – rekao je Željko Horvat.

Na zaključak da je njegova djevojka bila pod utjecajem nekog drugog dok je izrekla optužbe za silovanje Željka su potaknuli prijašnji događaji.

– Prvo su me prijavili njezini roditelji da sam je oteo i silovao, i tada je policija došla do mene. Tada je ona izjavila da su naši odnosi bili dobrovoljni, ali je ipak otišla kući k roditeljima. Nekoliko dana poslije po mene je opet došla policija. Tada sam bio odveden na ispitivanje kao osumnjičen za silovanje – objasnio je Željko Horvat.

No, priča dobiva dodatni obrat. Zahvaljujući, kako Željko tvrdi, vrlo neobičnim i eksplicitnim dokazima, oslobođen je sumnje za teško kazneno djelo i dobio je status žrtve.

– Na ispitivanju u policiji kazao sam da imam fotografije i videoisječke seksualnih odnosa na kojima se jasno vidi da su oni dobrovoljni. Policijski službenici te fotografije i videoisječke preuzeli su s mog mobitela i tada sam pušten doma – objasnio je Željko Horvat.

Sve to događalo se početkom ožujka, a već potkraj mjeseca Željku je na kućnu adresu došla obavijest o dodjeljivanju statusa žrtve kaznenog djela. Kako izgleda, djevojka koja je Željka prijavila slomila se i istražiteljima priznala da nikakvog silovanja nije bilo.

– Mislim da me lažno prijavila zbog pritiska roditelja koji su bili protiv naše veze – objasnio je Željko Horvat.

Da je i policija shvatila da je on žrtva, dokazuju i dokumenti koje nam je ustupio Željko Horvat i u kojima ga se iz koprivničke policije obavještava da je žrtva kaznenog djela, i to onog po članku 304. Kaznenog zakona, koji govori o lažnom prijavljivanju. Za takvo kazneno djelo moguće je dobiti kaznu i do pet godina zatvora.

Slučaj još u proceduri te se očekuje i sudski pravorijek.

FOTO:ARHIVA/ILUSTRACIJA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI