Željko: Nisam silovao šogoricu, bilo je to iz ljubavi

Podravski list profile
Na ispitivanju u policiji kazao sam da imam fotografije i videoisječke seksualnih odnosa na kojima se jasno vidi da su oni dobrovoljni. Policijski službenici te fotografije i videoisječke preuzeli su s mog mobitela i tada sam pušten doma – objasnio je Željko

Od preljuba preko optužbi za silovanje, pa sve do optužnice za lažno prijavljivanje. Sve to događalo se u okolici Koprivnice ove godine, u jednom mirnom podravskom selu.

Sve je počelo kada je Željko Horvat (29) kući doveo svoju ljubavnicu. Problemi su nastali iz dva razloga. Djevojka je u to vrijeme tek navršila 17 godina, a situaciji nije pomogla ni činjenica da je Željko oženjen, te da je njegova ljubavnica istovremeno i njegova šogorica, dakle ženina sestra, tako da je njihova veza mnogima bila trn u oku.

Uskoro su se na Željkovoj adresi pojavili policijski automobili i policajci su ga odveli na ispitivanje kao osumnjičenog za silovanje.

– Rekli su mi da me moja djevojka prijavila za silovanje. Odmah sam znao da nešto nije u redu. Mi smo imali seksualne odnose, ali svaki put to je bilo uz uzajamnu želju i nikako drukčije – rekao je Željko Horvat.

Na zaključak da je njegova djevojka bila pod utjecajem nekog drugog dok je izrekla optužbe za silovanje Željka su potaknuli prijašnji događaji.

– Prvo su me prijavili njezini roditelji da sam je oteo i silovao, i tada je policija došla do mene. Tada je ona izjavila da su naši odnosi bili dobrovoljni, ali je ipak otišla kući k roditeljima. Nekoliko dana poslije po mene je opet došla policija. Tada sam bio odveden na ispitivanje kao osumnjičen za silovanje – objasnio je Željko Horvat.

No, priča dobiva dodatni obrat. Zahvaljujući, kako Željko tvrdi, vrlo neobičnim i eksplicitnim dokazima, oslobođen je sumnje za teško kazneno djelo i dobio je status žrtve.

– Na ispitivanju u policiji kazao sam da imam fotografije i videoisječke seksualnih odnosa na kojima se jasno vidi da su oni dobrovoljni. Policijski službenici te fotografije i videoisječke preuzeli su s mog mobitela i tada sam pušten doma – objasnio je Željko Horvat.

Sve to događalo se početkom ožujka, a već potkraj mjeseca Željku je na kućnu adresu došla obavijest o dodjeljivanju statusa žrtve kaznenog djela. Kako izgleda, djevojka koja je Željka prijavila slomila se i istražiteljima priznala da nikakvog silovanja nije bilo.

– Mislim da me lažno prijavila zbog pritiska roditelja koji su bili protiv naše veze – objasnio je Željko Horvat.

Da je i policija shvatila da je on žrtva, dokazuju i dokumenti koje nam je ustupio Željko Horvat i u kojima ga se iz koprivničke policije obavještava da je žrtva kaznenog djela, i to onog po članku 304. Kaznenog zakona, koji govori o lažnom prijavljivanju. Za takvo kazneno djelo moguće je dobiti kaznu i do pet godina zatvora.

Slučaj još u proceduri te se očekuje i sudski pravorijek.

FOTO:ARHIVA/ILUSTRACIJA

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI