Željku Caru nagrada za životno djelo grada Đurđevca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski vijećnici na povijesnoj elektronskoj sjednici donijeli su odluku o ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja.

Nagradu za životno djelo dobio je Željko Car u povodu 70 godina života, 50. obljetnice bavljenja umjetničkom fotografijom i 35. obljetnice međunarodnog izlaganja u foto umjetnosti. Čitav je svoj radni vijek proveo u Đurđevcu, gdje je kao magistar prava radio na brojnim stručnim i rukovodećim poslovima, a kao aktivni javni i društveni djelatnik najviše je napravio na promicanju kulturnih vrijednosti i posebnosti svojega grada preko umjetničke fotografije. Bavio se i novinarstvom. Prije više od 50 godina počeo se baviti fotografijom, a na preko 400 izložbi umjetničke fotografije u zemlji i svijetu uspješno sudjeluje već više od 35 godina. Za kreativne dosege svojih fotografija osvojio je više od 250 nagrada i priznanja, priredio 15 samostalnih izložbi te sudjelovao na brojnim likovnim kolonijama. Zbog visokih umjetničkih dosega kojima oblikuje i prezentira svoje foto-radove, Međunarodna federacija fotografske umjetnosti dodijelila mu je prije četiri godine počasno priznanje umjetnika fotografije FIAP-a.

Željko Car

Zlatne plakete sveti Juraj dobili su Nedeljka Bocak iz Đurđevca za nesebičan angažman u udomljavanju djece u svojoj obitelji, neprestano zagovaranje prava udomitelja i udomljene djece te konstantno promoviranje udomiteljstva, Udruga Peski Art za za dosadašnje  aktivnosti, ostvarene rezultate i organiziranje niza kulturnih projekata te tvrtka Bauwerk Boen za ostvarene izvanredne rezultate u proizvodnji, povećanje broja zaposlenih i podizanja životnog standarda svojih radnika.

Nedeljka Bocak

Povelje grada Đurđevca za promicanje ugleda grada dobili su vatrogasci Danijel Barberić, Željko Zalar i Hrvoje Ređep, gimnazijalac Luka Rogoz, članovi Kultuturno – umjetničkog društva Petar Preradović Lucija Lenardić i Dorian Rupčić te dobrovoljna darivateljica krvi Ljubica Babec iz Čepelovca.

Luka Rogoz s profesoricom Mihaelom Lončar

Kako je svečana sjednica povodom Dana Grada zbog trenutne situacije s koronavirusom odgođena nagrade će dobitnicima biti uručene na sjednici koja će se naknadno organizirati.

Lucija Lenardić i Dorian Rupčić

Foto: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI