ZEMLJA APSURDA Ogorčeni na HEP: ‘Želimo plaćati račune za struju, a oni nam ne daju uplatnice’

Uvijek sve uredno plaćamo, uvijek na vrijeme i bilo mi je čudno kako su susjedi dobili račune krajem listopada za naredno razdoblje, a mi ne. Zadnji račun platili smo za rujan i poslije toga ništa – čudi se gospođa Ančica


Autor: podravski.hr — 03.12.2018. / 9:15 Aktualno

Ančica Šajatović ogročena je postupanjem HEP-a

Obitelj Šajatović iz Koprivnice već nekoliko mjeseci pokušava dobiti račune za električnu energiju koji se šalju svaka tri mjeseca, no oni na njihovu adresu još nisu stigli.
– Uvijek sve uredno plaćamo, uvijek na vrijeme i bilo mi je čudno kako su susjedi dobili račune krajem listopada za naredno razdoblje, a mi ne. Zadnji račun platili smo za rujan i poslije toga ništa – čudi se gospođa Ančica.
Kako kaže, uz račune trebala je doći i razlika.
– Susjeda je dobila oko 1000 kuna te razlike, pa sam se uplašila da ćemo odjednom morati platiti račun za tri zadnja mjeseca i još tu razliku, a to nije malo. Zato sam otišla na koprivničku Elektru da vidim što se dogodilo. Nisam znala da je Koprivnica potpala pod Elektru u Osijeku tako da mi je tamo rečeno da moram zvati u Osijek – objasnila je Ančica.
Kako kaže, zvala je najmanje 20 puta u zadnja dva tjedna. Bezuspješno.
– Non stop mi automat kaže da su operateri zauzeti. Na internetu sam našla mail adresu na koju sam im poslala da nismo dobili račune i da ih molim da nam ih pošalju. No, tamo se traže kontakt podaci. Ja sam dala svoje podatke, a priključak glasi na moju svekrvu pa su mi odgovorili da zbog zaštite podataka ne mogu dobiti nikakve informacije. Meni ne trebaju informacije, meni trebaju uplatnice. Moja svekrva je u domu za starije i sve smo već odavno suprug i ja prenijeli na nas, ali to njima nije puno značilo. Nakon toga ponovno sam poslala mail bez svojih podataka, no do danas odgovor ni uplatnice nisam dobila – rekla je Ančica.
Kako kaže, prijeći će kod nekog drugog operatera jer ne žele da im odjednom na naplatu dođe više računa, a kad će doći ovi koje još čekaju, ne zna.
Iz HEP-a potvrđuju kako Distribucijsko područje Koprivnica više nema uvid u račune kupaca, uplate i dugovanja te ne izdaju račune za električnu energiju, već je to postalo dio poslovanja HEP Elektre. Kako kažu, upite i reklamacije u vezi s računima kupci koji pripadaju Distribucijskom području Koprivnica mogu uputiti osobno na šaltere regionalnog centra HEP Elektre u Osijeku, na adresu HEP Elektra Osijek, pozivom na besplatni telefon 0800 300 303 ili na e-mail adresu elektra@hep.hr. (sm)

Obitelj Šajatović iz Koprivnice ne može do uplatnica

FOTO: NIKOLA WOLF