SUPRUGA I DRUGI PUT OSLOBOĐENA NA SUDU Tko je Ivanu Turčinu veliki kuhinjski nož iznenada zabio u prsa

Na raspravi prošli tjedan Marija Kliček dopunila je svoju obranu. Osvrnula se na provedenu rekonstrukciju i rekla kako se, dok je bježala iz kuhinje od Ivana Turčina, bojala za svoj život


Autor: podravski.hr — 01.11.2017. / 14:41 Crna kronika

Ilustracija / Prijetnja i napad nožem

Marija Kliček (58) i drugi je put nepravomoćno oslobođena krivnje da je nožem pokušala ubiti bivšeg partnera Ivana Turčina. Županijski sud u Varaždinu okrivljenu Mariju već je jednom oslobodio krivnje, no presudu je Vrhovni sud ukinuo tako da je sve moralo ispočetka.
Sutkinja Melita Mioč Felak i u ponovljenom je suđenju utvrdila kako tužitelji nisu dokazali da je Marija odgovorna za teško ranjavanje nožem Ivana Turčina koje se dogodilo 10. lipnja prije tri godine oko 13 sati u kuhinji Marijine obiteljske kuće u Svetom Petru kod Ludbrega. Znakovito, nitko iz Županijskog državnog odvjetništva nije prisustvovao objavi presude, no unatoč tome, najavljena je žalba na presudu.
Prema optužnici, Marija je svog izvanbračnog partnera nožem oštrice duge 18,5 centimetara piknula u prsa, no u tome nije uspjela jer je Ivan spašen zahvaljujući hitnoj liječničkoj intervenciji. Nož mu je probio pluća i razderao žile, što je uzrokovalo obilno krvarenje u prsište.
Na raspravi prošli tjedan Marija Kliček dopunila je svoju obranu. Osvrnula se na provedenu rekonstrukciju i rekla kako se, dok je bježala iz kuhinje od Ivana Turčina, bojala za svoj život.
– Mogu se braniti samo istinom. Nije logično da Ivan tvrdi da se on bojao mene, ako mi je slao brojne SMS poruke kojima mi je prijetio – rekla je sutkinji Marija Kliček i dodala kako je Ivanov strah koji je kao svjedok iskazao na suđenju potpuno nelogičan.
– On je bio u zatvoru, prijetio mi je da će mi iskopati oči, mahao je pištoljem i prijetio mi na druge načine. O tome postoji presuda koja to dokazuje – dodala je Marija Kliček. Nakon što je dopunila obranu, odvjetnici i tužitelji krenuli su s iznošenjem završnih riječi. Darko Galić, zamjenik Županijske državne odvjetnice, rekao je kako ostaje kod stava tužiteljstva na završetku prvog suđenja Mariji Kliček i napomenuo kako je u ponovljenom postupku “dodatno osnažen zaključak da je okrivljenica doista počiniteljica ovog kaznenog djela”. To prema Galiću potvrđuje i ukidna odluka Vrhovnog suda koja presudu i obranu okrivljene Marije Kliček ocjenjuje ‘nelogičnom i neprihvatljivom’. U svojoj završnoj riječi branitelj Marije Kliček, varaždinski odvjetnik Marino Hrain, upozorio je kako je uz dokaze sudskih vještaka i provedena djelomična rekonstrukcija na strani njegove klijentice. Na rekonstrukciji je prema njemu Marija Kliček posvjedočila životno i uvjerljivo tijek događaja kobnog dana, dok oštećeni Ivan Turčin nije bio konkretan i nije se mogao očitovati ni o čemu konkretnom. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA