Žena koja je pljačkala mjenjačnicu: “Samo sam htjela platiti režije…”

Nezaposlenost i neimaština motiv su pokušaja pljačke mjenjačnice u središtu Koprivnice, u Svilarskoj ulici prošlog četvrtka u večernjim satima. Za to nedjelo osumnjičena je 56-godišnja Đurđevčanka (identitet poznat redakciji) koja je ubrzo nakon što je dječjim pištoljem ili službeno “replikom vatrenog oružja” upala u mjenjačnicu i zaprijetivši 45-godišnjoj zaposlenici, pokušala doći do novca. No, nije uspjela u svojoj namjeri, nakon što je shvatila da neće učiniti ništa, 56-godišnjakinja se udaljila iz mjenjačnice.

Ova priča ekskluzivno je objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Motiv neimaština

– Samo sam htjela platiti režije – kazala je u svom prizanju tijekom ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu u subotu prijepodne osumnjičena 56-godišnjakinja. Priznala je sve, potvrdila kako se na razbojništvo odlučila zbog toga što je nezaposlena i siromašna. Kako su tužitelji procijenili da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odlučili su istražni zatvor osumnjičenoj razbojnici zamijeniti za mjere opreza. Tako se osumnjičena ne smije približavati mjenjačnici koju je pokušala opljačkati te je puštena da se brani sa slobode.

Policijski službenici imali su nešto lakši posao u otkrivanju počiniteljice kaznenog djela zato što je sve izvela dosta traljavo.  Žena koja je pokušala opljačkati mjenjačnicu sve je izvela vrlo amaterski u očima istražitelja, bez ikakvog plana zbog čega je uhićena vrlo brzo nakon što je pobjegla iz mjenjačnice. U mjenjačnicu je ušla maskirana, s perikom i flasterom preko nosa. Bacila je novčanik na pod te se zaposlenici požalila da ima zdravstvenih problema, da se ne može sagnuti po novčanik.

Odala je potvrda zubara

Zaposlenica je, ne sumnjajući ništa, izašla iz svog prostora, no kada je vidjela da žena prčka po torbici i vadi pištolj, odmah se povukla i zaključala. Kada je lopovica shvatila da joj je plan propao, pobjegla je iz mjenjačnice, bezglavo da je za sobom ostavila novčanik. U novčaniku nije bilo njezinih dokumenata, no bila je zubarska potvrda s njezinim imenom. Tako su je policajci ubrzo uhitili kada se automobilom vraćala kući u Đurđevac.

Pregledane su odmah i snimke nadzornih kamera mjenjačnice u kojoj je pokušana pljačka, druge mjenjačnice u istoj ulici, kao i automat-kluba koji se nalazi nasuprot te je utvrđeno kako je osumnjičena žena doista ta koja je pokušala opljačkati mjenjačnicu. Uhićena 56-godišnjakinja dosad je bila nespojiva s kriminalom, a da se trenutak samog vađenja oružja iz torbice ne može okarakterizirati ‘amaterski’ i ‘trljav’ otkrile su snimke nadzorne kamere. Uostalom, u torbici razbojnice pronađena je i ljepljiva traka koja je vjerojatno trebala poslužiti za vezanje ruku zaposlenice mjenjačnice.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI