ŽENA, MAJKA, ŠIVAČICA Kad sve ukućane navečer pospremi na spavanje, Nikolina se baca na svoju najveću strast

Na obiteljskom imanju svestrana Nikolina uzgaja i ovce. Njeno stado trenutno čini 11 grla


Autor: podravski.hr — 07.10.2018. / 16:16 Stil

Nikolina Đurišević spašava i narodne nošnje od zaborava

Nikolina Đurišević (37) iz Kloštra Podravskog kod Đurđevca svestrana je domaćica, a velik su joj hobi dizajniranje i šivanje. Svoju kreativnost pokazuje kroz šivanje odjeće za dame, male djevojčice i bebe.
Na prvi pogled, doista se može reći da Nikolina ima iznimno vrijedne i kreativne ruke. I da stvar bude još ljepša – modni dizajn i šivanje su joj usputan hobi kojeg upražnjava tek do sve ukućane pospremi na spavanje.
– Šijem razne haljine, suknje, bluze, slinčeke, papučice i opremu za krštenje, a među mojim uratcima ima i vjenčanica. Izrađujem i kostime za maškare, odjeću za lutke i razne igračke gdje također do izražaja dolazi kreativnost. Šijem i narodne nošnje jer želim i naše tradicijsko ruho – ponosno nam nabraja gospođa Nikolina.
Svoj hobi planira pretvoriti u posao čim sinovi odrastu. Majčinske obveze i kućanski poslovi, ističe ona, trenutno joj ne dozvoljavaju da se u potpunosti posveti šivanju i dizajniranju.
– Nema dana da nisam za šivaćim strojem, ali to dolazi na red tek kasno navečer dok klinci odu spavati, pa će otvaranje šivačkog obrta malo pričekati. Dizajniranje i šivanje moj su odmor za dušu pa bez obzira na silne obveze uvijek nađem vremena za svoj hobi – ističe Nikolina Đurišević.
Na obiteljskom imanju svestrana Nikolina uzgaja i ovce. Njeno stado trenutno čini 11 grla.
– Suprug se bavi uzgojem krava, a moja briga su ovce. Uredila sam im njihov pašnjak pa mi taj posao ne predstavlja opterećenje, a i djeca uživaju kad idem dodatno nahraniti naše stado. Često u šali znam reći da je moj zadatak da budem žena, majka, domaćica, a ponekad i kraljica – smije se naša lijepa i vrijedna gospođa Nikolina Đurišević. (db)

Posebno je ponosna na svoje kreacije vjenčanica

Brine se i o 11 ovaca

FOTO: ĐURO GRČIĆ