Žena sa srčanim problemima devet sati čekala na hitnoj. Poslali je bez terapije, umrla za par minuta

Nadino srce na pregledu kucalo je čak 126 puta u minuti


Autor: podravski.hr — 18.03.2018. / 21:03 Aktualno

Neutješni Franjo Petric s fotografijom preminule supruge

Nada Petric (75) u 16 sati javila se svom obiteljskom liječniku. Imala je ozbiljne srčane tegobe i dr. Miljenko Berc odmah ju je uputio na hitni bolnički odjel u koprivničku Opću bolnicu.
Otprilike 12 sati kasnije nesretna je gospođa Nada bila mrtva. Preminula je u svome domu, unatoč činjenici da je samo koji sat ranije boravila na hitnoj. Tamo su je nakon višesatnog čekanja kratko pregledali i poslali kući. Nikakav lijek nije dobila. Obitelj je potpuno shrvana i očajna. Pitaju se – zar joj se doista nije moglo pomoći i je li moralo doći do najgoreg.
“Moja Nada nikad nije bila ozbiljnije bolesna, a obiteljskog liječnika nije vidjela već godinama. Sad je više nema, pokopali smo je pretprošle srijede”, pričao nam je tužnim glasom Franjo Petric (77) gledajući u album s fotografijama supruge.
Njegova supruga Nada Petric (75), umirovljena učiteljica razredne nastave s kojom je za koju godinu trebao proslaviti 50 skladnih godina braka, iznenada je preminula u svojoj kupaonici u obiteljskom domu. Samo koji sat ranije bila je primljena na hitni bolnički odjel koprivničke Opće bolnice.
– Nada je imala neku virozu, ništa opasno. No, u ponedjeljak, 5. ožujka žalila se na probleme sa srcem. Kako je njen liječnik u Domu zdravlja radio poslijepodne, otišli smo odmah k njemu – nastavlja Franjo i dodaje:
– Primio ju je dr. Miljenko Berc, fin gospodin, a tako se i ponio. Rekao je da moramo u Koprivnicu na hitan pregled. Krenuli smo odmah i došli tamo oko 18 sati. Nadino srce na pregledu kucalo je čak 126 puta u minuti.
No, tad su krenuli prvi problemi. Čekaonica je na koprivničkom HBO-u bila puna pacijenata. Nije, navodi Franjo, bila krcata, ali bilo je ljudi sa svakakvim simptomima. Prošlo je 19 sati ništa, 20, 21, 22 sata… Nada se, dodaje njen suprug, nije žalila na bolove, no kad god bi pokušala ustati, nije joj bilo dobro. Prošlo je i 23 sata i opet ništa. Tek oko pola noći pozvali su je unutra.
– Čekao sam vani i čekao. Oko tri ujutro izašla je van. Kad sam dobio dokumentaciju s trijaže, nisam mogao vjerovati. Obrada je počela tek u 2.50 sati, a završila za deset minuta – s nevjericom kazuje Franjo Petric.

VIŠE O STRAŠNOJ TRAGEDIJI TE JESU LI LIJEČNICI IPAK MOGLI POMOĆI NESRETNOJ ŽENI ČITAJTE U PONEDJELJAK U NOVOM BROJU PODRAVSKOG LISTA

Naslovnica novog broja Podravskog llista

 

FOTO: NIKOLA WOLF