ŽENA U INTERVENTNOJ POLICIJI Po danu rješava talačke krize i nerede, poslijepodne kuha, pere i pegla

Spomenka Vrhovčić: Obožavam se penjati i spuštati s velikih visina, sanjam o skakanju padobranom i volim svoj posao iako je vrlo stresan


Autor: podravski.hr — 19.06.2013. / 11:48 Stil

KRIŽEVCI – Spomenka Vrhovčić (39) iz Križevaca jedna je od tri žene u interventnoj jedinici naše policije, ujedno i najaktivnija od pripadnica ljepšeg spola. Brižna supruga i majka, obožava ekstremne sportove te radi visokorizičan i vrlo stresan posao.
Kao interventna policajka sudjelovala je u akcijama koje većina građana vidi tek na filmu kao što su talačke krize, osiguranje i sprečavanje nereda na stadionu te raznim stresnim i nepredvidivim situacijama u kojima je važno, kaže, ostati priseban i hladne glave.
– Nakon srednje škole zaposlila sam se u tvrtki koja se bavila šivanjem. Zvrkasta kakva jesam, bilo mi je dosadno osam sati sjediti za stolom i poželjela sam dinamičniji i zahtjevniji posao. Dala sam otkaz, predala zamolbu u policiju, prošla obuku i evo me tu – priča nam gospođa Vrhovčić.
Bila je u gotovo svim policijskim odjelima, od maloljetničkoga do kriminalističkoga i konačno se pronašla u interventnoj jedinici. Zajedno s muškim kolegama u akcijama nosi opremu tešku preko 20 kilograma. Dvaput godišnje moraju proći provjere sposobnosti, svakodnevno odražavati kondiciju i trenirati te sudjelovati na učestalim obukama.
– Obožavam se penjati i spuštati s velikih visina, sanjam o skakanju padobranom i volim svoj posao iako je vrlo stresan. Ipak, ja sam žena kao i sve ostale. Nakon napornoga radnog dana, dođem kući pa kuham, perem, peglam te radim sve što rade i druge majke i supruge. Imam veliku obitelj, divnog muža koji me razumije i podržava u svemu što radim – iskreno će.
Više o našoj superženi čitajte u tiskanom izdanju Podravskog lista od ponedjeljka.
Izvještava: EMA GREGUREK