ŽENA ZA VOLANOM Lijepa Senka Martinčić (28), vozačica autobusa na kat: Čim veće, tim bolje…

"Nakon jedva dočekanog 21. rođendana, položila sam vozački za autobus te otad traje avantura mog života", objasnila je Senka koja autobus na kat vozi već osam godina


Autor: podravski.hr — 06.06.2013. / 16:04 Stil

KRIŽEVCI, DEDINA – Senka Martinčić Dani (28) iz Dedina, naselja podno Kalnika kod Križevaca, vozačica je autobusa već šest godina. Majka kćerkice Leonide, stare dvije i pol godine, gotovo svaki trenutak provodi na cesti, za volanom.
Sitna, atraktivna plavuša, Senka većini muškaraca predstavlja pravo otkriće kada je vide kako samouvjereno i sigurno upravlja grdosijom od vozila, katnim autobusom. Kaže kako se nikada nije mogla vidjeti u nekom drugom poslu, osim možda utrke.
– Iz ljubavi prema brzini, zavoljela sam sve što se kreće na motorni pogon. Završila sam prometnu školu u Đurđevcu i sa 17 godina položila vozački za kamion s prikolicom – rekla je Senka
Htjela je voziti utrke, ali su joj roditelji branili pa se tako rodila ljubav prema velikim vozilima. Prvo prema kamionima, a potom autobusima, koji su bili dio obiteljskog posla.
– Nakon jedva dočekanog 21. rođendana, položila sam vozački za autobus te od tada traje avantura mog života – objasnila je.
Posebno su joj dragi katni busevi. U šali kaže da joj je životni moto ‘čim veće, to bolje’. Radeći posao koji voli, osjeća da je nadopunila prazninu nastalu nemogućnošću vožnje utrka koje su joj roditelji branili, proputovala je čitavu Europu, Hrvatsku i Balkan, od Portugala do Istanbula.
– Ovaj posao radim osam godina i još uvijek su ljudi šokirani kad me vide za volanom. Carinici na granici još me traže dokumente jer ne vjeruju da to radim i da imam toliko godina. Većini muškaraca je drago kad me vide za volanom i dive mi se, vole pričati sa mnom, ali uvijek postoji onaj mali postotak koji misle da žena nije za volan niti za bilo kakav muški posao – napomenula je Senka.
Od lani i Senkin suprug je vozač autobusa pa sada rade zajedno. Uskoro odlaze raditi u Dubrovnik, gdje će voziti od Dubrovnika pa dalje kuda ih cesta odvede.
– Svi mi se dive zato što vozim katne autobuse, jer većina muškaraca za njih niti ne želi čuti. Ne žele to voziti ni pod koju cijenu. Ja svoje znam u dušu i puno mi je lakše voziti katni nego neku pedeseticu – objasnila je Senka.
Izvještava: GORAN OBRAN