Žene čehale perje, muži se kartali, a djeca se igrala s kocenjem

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kulturno – umjetničko društvo Zvirišće iz Šemovaca, naselja na području Općine Virje, priredilo je prikaz tradicijskih običaja i poslova vezanih uz zimu. Žene su čehale perje, muži se kartali, a djeca su uživala u igri s kocenjem. Nakon obavljenog posla uslijedilo je uživanje uz pjesmu i ples, a zabava je poslužila i za dolazak maškara.

-Kroz ovakve prikaze spašavamo naše tradicijske običaje od zaborava i prenosimo na mlađe naraštaje – kaže Božidar Ljubić, predsjednik Kulturno – umjetničkog društva Zvirišće.

Foto: Darko Kekelj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI