Žene iz Novigrada Podravskog posjetile Vukovar i razgledale znamenitosti

Podravski list profile

Društvo žena Novigrad Podravski posjetilo je grad Vukovar. Po dolasku u Vukovar članice su posjetile Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti te Vukovarsku bolnicu u kojoj je otvoren muzejski prostor “Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991.”.

Uz stručno vodstvo nastavile su daljnje razgledanje grada koji je postao simbolom hrvatskog otpora i hrvatske slobode: dvorac Eltz, rodna kuća Lavoslava Ružićke, križ na ušću Vuke u Dunav, most Jean-Michele Nicolier. Na putu do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata vidjele su vodotoranj, simbol grada Vukovara, te posjetili Spomen dom i masovnu grobnicu Ovčara. Razgledavanje je završilo odlaskom u Muzej vučedolske kulture gdje su uz stručno vodstvo upoznali prošlost Vučedolske kulture. Izlet su zaključile večerom u jednom restoranu u Petrijevcima.

Foto: Općina Novigrad Podravski

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Asfaltirali cestu Šemovci – Hampovica

Djelatnici bjelovarskih Cesta asfaltirali su dionicu državne ceste između Šemovaca i Hampovice, naselja na području općine Virje. Zbog gustog kamionskog prometa ta dionica bila je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti