Žene prezentirale razne tehnike izrade ručnih radova

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udruga Čuvarice kulturne baštine iz Kladara, naselja na pitomačkom području u sklopu projekta Umrežavanje seoskih žena organizirala je radionicu prezentacije izrade ručnih radova raznim tehnikama. Radionica je okupila 80 žena i djevojaka koje su heklale, vezle, štrikale, faldale, plele, izrađivale košare od slame, a u kreativnom radu nastali su i brojni božićni ukrasi izrađeni i modernim tehnikama.

-Cilj ovakvih kreativnih druženja je spašavanje tradicijskih tehnika izrade ručnih radova od zaborava, kao i promocija modernih tehnika pa radione redovito okupljaju i mlade i starije generacije. Svoje umijeće u izradi ručnih radova i ovaj put su predstavile članice udruga s područja naše i susjednih općina s kojima imamo odličnu suradnju – kaže Majda Kodžaga, predsjednica Udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare.

Foto Begović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI