Žene zasukale rukave i odlučile stvari uzeti u svoje ruke. Središte mjesta danas blista, svi se dive uređenosti

Riječ je o članicama udruge Đurđek koje su odlučile promijeniti vizuru Svetog Đurđa, a rezultati se danas itekako vide


Autor: podravski.hr — 08.11.2018. / 13:11 Stil

Zlatica Kovaček, Ružica Makrić i Petra Rendić uređuju središte mjesta

Kad žene odluče uzeti stvari u svoje ruke, onda je to osuđeno na uspjeh. I ljepotu, dakako. Upravo to je učinilo nekoliko pripadnica ljepšeg spola u Svetom Đurđu kod Ludbrega koje su nakanile same urediti javne površine u središtu mjesta. Zasukale su ljetos rukave, prionule poslu i – selo je zablistalo.
Riječ je o članicama udruge Đurđek koje su odlučile promijeniti vizuru Svetog Đurđa, a rezultati se danas itekako vide. Od općinskog načelnika, koji je isprva bio začuđen njihovom molbom, zatražile su čak 1500 sadnica maćuhica. No, nakon što su mu objasnile što kane s tim cvijećem učiniti, sadnice su brzo bile isporučene.
Nekoliko tjedana poslije središte Svetog Đurđa dobilo je novi i bez ikakve dvojbe ljepši izgled. Livada ispred crkve, otok u sredini raskrižja te travnjak ispred kipa Svetog Jurja zasjali su lijepim aranžmanima ispred kojih rijetko koji prolaznik ne zastane uživati pokoju minutu.
– Aktivno nas je sudjelovao pet do najviše šest i mogu reći da smo imale mnogo posla, a uz to što smo morale posaditi tako velik broj maćuhica, bilo je i drugog posla dok nismo napravile sve što smo zamislile – tumači nam Zlatica Kovaček, predsjednica udruge Đurđek.
No, veliki trud i mnogo sati provedenih na uređivanju Svetog Đura članice nisu požalile.
– Pa, uljepšavamo svoje mjesto i općinu, kako bi nam to moglo biti teško. Kada vidim da su ljudi zadovoljni, zadovoljne smo i mi – veli Ružica Makarić, članica udruge.
Posebno pak hvale najmlađu članicu, Petru Rendić.
– Naša Petra koja je ovdje danas s nama ima tek 17 godina i bila je vrlo vrijedna. Ona je naša najmlađa aktivna članica, a unatoč mladosti jako je vrijedna – ne može Ružica Makarić prestati hvaliti Petru. (md)

Petra Rendić (17) najmlađa je članica ove vrijedne udruge

Žene su posadile čak 1500 maćuhica u centru općine

FOTO: NIKOLA WOLF