Ženi prijetio da će je „riješiti“, pratio ju je i zastrašivao mobitelom

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinski sud u Koprivnici potvrdio je optužnicu protiv 48-godišnjeg poduzetnika iz okolice Koprivnice zbog prijetnje i nametljivog ponašanja prema svojoj bivšoj partnerici, supruzi od koje se razvodi.

Državni odvjetnik ispitao ga je uoči potvrde optužnice, a taj je poduzetnik kazao kako su u procesu razvoda braka i spore se kome će pripasti maloljetni sin.

– Ma, ona je mene fizički napala u veljači 2019. i teško ozlijedila, sad ne vidim na lijevo oko i invalid sam. Da sam joj nešto htio učiniti, to bih uradio tada – pravdao se ovaj 48-godišnjak koji je potvrdio da joj je slao poruke, ali samo vezano uz sina koji je, kako je rekao, kad god dođe od majke uznemiren.

Tužitelj ga je ispitivao i o spornom događaju iz ožujka ove godine zbog kojeg je i prijavljen, a on je kazao da je tada njegov sin bio kod prijatelja na rođendanu.

– Otišao sam tamo, a tamo je bio i partner od moje bivše. Prijatelj mi je rekao da moja bivša tamo laže i diže tenzije pa smo razgovarali. Nisam je pogodio nikakvom zdjelom. Odmah sam otišao, nisam joj prijetio niti je uhodio – tek je slučajno sretnem – branio se ovaj Podravac.

Naravno, državni je odvjetnik htio čuti i priču njegove bivše koja je rekla da je njen bivši došao na rođendan oko 22.30 i počeo provocirati te je vrijeđati.

– Bilo je to neprimjereno ponašanje pred djecom. Otišao je van, a potom se vratio, uzeo zdjelu s maslinama i bacio je prema meni. Uspjela sam se izmaknuti. Kad ga je kućedomaćin izvodio van, kazao mi je „još nismo gotovi, riješit ću ja tebe kad-tad“ – pričala je uplašena žena kojoj je, kaže, vikao i da je k..va i dr…a.

Potvrdila je i da joj često šalje ponižavajuće poruke, daje joj do znanja da je prati pa čak i dolazi do njenog radnog mjesta.

– Jedno vrijeme po mene je čak dolazila majka, jer me je bilo strah.

Svoje o događaju rekla je i svjedokinja s rođendana vlasnica kuće, koja je pak potvrdila da je poduzetnik uletio i počeo provocirati. I njen suprug ga je upozoravao da prestane, no nije pa je prema bivšoj zavitlao i zdjelu s maslinama. Isto je potvrdio i njen suprug koji je van otpremio „provokatora“.

– Bilo nam je svima neugodno jer tamo su bila i djeca. Njegova bivša bila je u šoku pa je pozvala policiju. On je, po meni, sigurno bio pod utjecajem alkohola – rekao je kućedomaćin.

Istražni su organi provjeravali njihove poruke i utvrđeno je kako je dulje vrijeme slao uvredljive poruke prema kojima se vidi da ju je pratio i da zna sve detalje o njenom životu nakon raskida. Odvjetništvo za oba kaznena djela, s obzirom na to da je dosad neosuđivan, traži kaznu zatvora od osam mjeseci, uz rok kušnje dvije godine te smatra da je to razmjerno „nedjelima“ i svrsi kažnjavanja.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI