Žestoki fajt muža i žene završio kaznenom prijavom. A sve je počelo ovako: Ne beri mi salatu, đubre jedno!

Žena je prijavljena prekršajno, a muž kazneno


Autor: podravski.hr — 03.05.2018. / 14:20 Crna kronika

Supruga je uzela salatu i razbacala je po kuhinji i dvorištu

Zelena salata bila je bizaran povod žestokog obračuna muža i žene zbog kojeg je suprug na koncu završio s kaznenom prijavom i optužnicom da je svoju bolju polovicu tukao i ozlijedio, a njegova bračna družica s presudom za nasilničko ponašanje.
Supruga Katica (70), inače rođena Podravka i umirovljena profesorica, proglašena je krivom i osuđena na sedam dana uvjetnog zatvora jer je mužu Jurici (72) rekla: “Ne uzimaj salatu na mom dijelu vrta, đubre jedno”! Potom ga je primila za ruku i odgurnula te zdjelu salate bacila na pod i dvorište. Na koncu, pokušala je metalnim stolcem lupiti muža u glavu, ali nije uspjela. Jurica je pak optužen da je ženu potom – istukao. Sve se dogodilo preklani oko 11.15 sati u obiteljskoj kući u okolici Varaždina.
Jurica se na sudu branio kako je tog dana sa zdjelom išao na vrt jer je htio ubrati salatu za ručak.
– No, Katica je došla za mnom i gurnula me tako da sam pao. Laže da sam joj prije toga govorio ‘jebo ti bog mater, gaduro, krepaj’. Govorio sam joj to, ali poslije u kuhinji kad je na mene nasrnula stolcem. Kad je došla na vrt, zaprijetila mi je da ne smijem uzimati salatu na njezinom dijelu vrta pa mi je rekla ‘ubojico, đubre jedno’. Poslije sam u kući mirno čistio svoju salatu kad je ona dojurila, iščupala mi zdjelu iz ruku i razbacala po kuhinji i dvorištu – ispričao je muž na sudu.
No, njegova bračna družica Katica podsjeća kako je dan ranije, dakle u subotu, na dijelu vrta rasadila salatu. U nedjelju nije kuhala jer sina nije bilo kod kuće, pa je kuhao suprug.
– Uzeo je zdjelu i nož i krenuo na vrt po salatu. Došla sam za njim i rekla da ne reže salatu jer sam je jučer rasadila. No, on je i dalje rezao. Kako je bio sagnut, rukom sam ga primila za rame, ali ga nisam odgurnula, pa gdje bih to mogla. Ali, on je mene potom tako udario da sam pala na jagode. Bila sam jedno vrijeme ošamućena. Kad sam došla k sebi, ušla sam u kuhinju i samo uzela malo salate rukom iz te zdjele i bacila je kroz vrata van. A on mi je psovao mater, govorio ‘gaduro, krepaj’, udario šakom u glavu tako da sam pala na radijator. Nije točno da sam ga napala stolicom, pa ja tu metalnu stolicu ne mogu ni dići – svjedočila je supruga.
Policijski službenik naveo je na suđenju da je po dojavi obavio ispitivanje osumnjičenika, a prijavu je podnio prema onome što su oni izjavili.
– Što sam tamo vidio kad sam došao? Nekakvu razbacanu salatu na podu u kuhinji i vani na dvorištu. Sjećam se i da je oboje bilo psihički uznemireno – naveo je policajac.
Prekršajnu prijavu zbog tog događaja zaradio je i muž, ali njegov postupak je izdvojen u poseban s obzirom na to da će mu se na Općinskom sudu uskoro suditi za kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede supruzi, za što može dobiti i do tri godine zatvora. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA