Zezali ga za faks, on puknuo: Sina strpali u zatvor jer je razbio staklenu zdjelicu za grickalice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Roditelji iz Križevaca ponašanje svog sina, inače redovnog studenta brodostrojarstva u Rijeci, koje su okarakterizirali kao bahaćenje, odlučili su iznimno strogo kazniti.

Tijekom ručka, nekoliko dana poslije nove godine, stigla im je u posjet teta. Nakon ručka, uslijedio je razgovor oko povratka 22-godišnjaka na studij u Rijeci. Otac i majka pred tetom su ‘pilili’ sina o njegovu skorom povratku u Rijeku, prigovarali mu za troškove i tko će mu odvesti natrag stvari. Mladiću, koji je vjerojatno bio pod pritiskom i mrsko ostavljao obiteljski dom zbog studija, takvo prigovaranje roditelja pred tetom nije najbolje sjelo.

Ozbiljno se razljutio, pa je uzeo staklenu zdjelu u kojoj su bile grickalice, podigao je u zrak i bacio na pod. Zdjela se naravno nakon toga razbila, a grickalice rasule po podu. Ne opravdavamo svakako ovakvo ponašanje, no roditelji su mladiću nakon toga pozvali policiju i stvorili mu dodatne probleme s pravosuđem. Štoviše, mladić je uhićen te je završio u pritvoru do sljedećeg dana!

Prekršajnom se prijavom križevačkih policajaca ovih dana bavio dežurni sudac tamošnje Stalne službe Općinskog suda Darko Laklija, koji je mladića proglasio krivim i odredio mu 600 kuna kazne. Kad roditelji nisu, sudac je očito imao više razumijevanja prema 22-godišnjem studentu.

Kako je bio uhićen i pritvoren, sudac mu je tu činjenicu uračunao u kaznu koju tako ne mora platiti. Kako je student i bez svojih primanja, prekršajno i kazneno neosuđivan, oslobođen je plaćanja i troškova prekršajnog postupka. Na suđenju se mladić nije pojavio, no sucu je dostavio pisanu obranu. Priznao je krivnju, rekao da mu je žao, te kako je reagirao neprimjereno i pretjerano. Zaista i jest, no je li to bio dovoljan razlog da ga roditelji pozivanjem policije i uhićivanjem nauče pameti, nismo baš uvjereni. Svejedno, mladić je rekao kako je događaj koji je prouzročio shvatio kao upozorenje da ubuduće svjesno i odgovorno postupa.

Otac osuđenog mladića rekao je na sudu da se njegov sin tijekom rasprave počeo bahatiti “ne uvažavajući njihove argumente kao roditelja koji ga uzdržavaju i školuju”.

– Rekao sam mu da se s njim ne mislim svađati i da će morati snositi posljedice svog ponašanja. Pozvao sam policiju i nakon što je to sin čuo, otišao je od kuće. Kada se vratio, policajci su ga priveli u postaju gdje je zadržan do sljedećeg jutra kada je pušten na slobodu – rekao je otac osuđenog mladića.

– Za sina je uhićenje predstavljalo svojevrsni šok jer je nakon toga izmijenio svoje ponašanje, više nije bio drzak i bezobrazan prema nama kao roditeljima s kojima živi. Što se tiče same štete, nije bila velika, radilo se samo o jednoj staklenoj zdjelici. Ustvari, bila je to stvar principa da sinu pokažem da takvo ponašanje nije prihvatljivo – rekao je na sudu otac mladića.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Najava pojačanog nadzora prometa za vikend

Policijska uprava koprivničko – križevačka će tijekom vikenda, od  petka, 7. do ponedjeljka, 10. kolovoza provoditi pojačani nadzor prometa Pojačano će se nadzirati brzina kretanja

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI