Zezali ga za faks, on puknuo: Sina strpali u zatvor jer je razbio staklenu zdjelicu za grickalice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Roditelji iz Križevaca ponašanje svog sina, inače redovnog studenta brodostrojarstva u Rijeci, koje su okarakterizirali kao bahaćenje, odlučili su iznimno strogo kazniti.

Tijekom ručka, nekoliko dana poslije nove godine, stigla im je u posjet teta. Nakon ručka, uslijedio je razgovor oko povratka 22-godišnjaka na studij u Rijeci. Otac i majka pred tetom su ‘pilili’ sina o njegovu skorom povratku u Rijeku, prigovarali mu za troškove i tko će mu odvesti natrag stvari. Mladiću, koji je vjerojatno bio pod pritiskom i mrsko ostavljao obiteljski dom zbog studija, takvo prigovaranje roditelja pred tetom nije najbolje sjelo.

Ozbiljno se razljutio, pa je uzeo staklenu zdjelu u kojoj su bile grickalice, podigao je u zrak i bacio na pod. Zdjela se naravno nakon toga razbila, a grickalice rasule po podu. Ne opravdavamo svakako ovakvo ponašanje, no roditelji su mladiću nakon toga pozvali policiju i stvorili mu dodatne probleme s pravosuđem. Štoviše, mladić je uhićen te je završio u pritvoru do sljedećeg dana!

Prekršajnom se prijavom križevačkih policajaca ovih dana bavio dežurni sudac tamošnje Stalne službe Općinskog suda Darko Laklija, koji je mladića proglasio krivim i odredio mu 600 kuna kazne. Kad roditelji nisu, sudac je očito imao više razumijevanja prema 22-godišnjem studentu.

Kako je bio uhićen i pritvoren, sudac mu je tu činjenicu uračunao u kaznu koju tako ne mora platiti. Kako je student i bez svojih primanja, prekršajno i kazneno neosuđivan, oslobođen je plaćanja i troškova prekršajnog postupka. Na suđenju se mladić nije pojavio, no sucu je dostavio pisanu obranu. Priznao je krivnju, rekao da mu je žao, te kako je reagirao neprimjereno i pretjerano. Zaista i jest, no je li to bio dovoljan razlog da ga roditelji pozivanjem policije i uhićivanjem nauče pameti, nismo baš uvjereni. Svejedno, mladić je rekao kako je događaj koji je prouzročio shvatio kao upozorenje da ubuduće svjesno i odgovorno postupa.

Otac osuđenog mladića rekao je na sudu da se njegov sin tijekom rasprave počeo bahatiti “ne uvažavajući njihove argumente kao roditelja koji ga uzdržavaju i školuju”.

– Rekao sam mu da se s njim ne mislim svađati i da će morati snositi posljedice svog ponašanja. Pozvao sam policiju i nakon što je to sin čuo, otišao je od kuće. Kada se vratio, policajci su ga priveli u postaju gdje je zadržan do sljedećeg jutra kada je pušten na slobodu – rekao je otac osuđenog mladića.

– Za sina je uhićenje predstavljalo svojevrsni šok jer je nakon toga izmijenio svoje ponašanje, više nije bio drzak i bezobrazan prema nama kao roditeljima s kojima živi. Što se tiče same štete, nije bila velika, radilo se samo o jednoj staklenoj zdjelici. Ustvari, bila je to stvar principa da sinu pokažem da takvo ponašanje nije prihvatljivo – rekao je na sudu otac mladića.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI