Zgodna akcija Komunalca i ribiča: Božićna drvca iskoristit će se za mriještenje riba

Koprivnički Komunalac prošli je tjedan počeo prikupljati božićna drvca. Građani su božićna drvca mogli odložiti pored najbližeg zelenog otoka na području grada. Zaposlenici Sektora zelenih površina dio božićnih drvaca odvezli su na Šodericu gdje će članovi koprivničke Zajednice sportsko-ribolovnih klubova borove iskoristiti kao buduća mrjestilišta riba.

Borislav Šaulić, stručna osoba za poslove gospodarenja vodama Zajednice sportsko-ribolovnih klubova Koprivnica, istaknuo je kako se borovi postavljaju na dno jezera gdje zaklon pronalazi smuđ i tamo se mrijesti. Stoga, to je prirodan način poribljavanja, a borove koje je dovezao Komunalac rasporedit će se kod otoka na Šoderici te na okolnim jezerima.

– Smuđ je vrlo kvalitetna i cijenjena riba, a osim našeg poribljavanja, borovi će dodatno pridonijeti povećanju populacije smuđa – rekao je Šaulić.

Ostatak božićnih drvaca Komunalac će zbrinuti na kompostištu gdje će se borovi usitniti te pretvoriti u koristan kompost.

FOTO Komunalac Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI