Zgrada pravo ruglo: Poguduje li grad poznatom poduzetniku?

Zgrada na spoju Ulice Đure Basaričerka i Trga svetog Jurja, u vlasništvu đurđevačkog poduzetnika Ivice Šubare, inače vlasnika Podravskog radija, polako prerasta u ruglo, baš kao i nekadašnje zgrade Fišerovo i Kovačevo koje su također nekad bile u Šubarinu vlasništvu.

Ova je tema objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Zgradu koja polako postaje trn u oku za sve Đurđevčane koji prolaze Basaričekovom ili Starogradskom ulicom Šubara je kupio prije devet godina i prvo je planirao iskoristiti za preseljene svog radija. No, u međuvremenu je u poslovnom centru kupio prostor u koji se na kraju radio i preselio pa zgrada u Basaričekovoj i dalje propada, baš kao što je to bio slučaj s Fišerovim i Kovačevim koje je na kraju Šubara prodao Gradu za isti iznos za koji ih je i kupio, 1,6 milijuna kuna.

Sa zgrade u Basaričekovoj prije tri godine počela je padati žbuka s pročelja, no Šubara je imao sreću jer je Grad Đurđevac počeo uređivati susjednu zgradu nekadašnjeg prekršajnog suda koja je pretvorena u posjetiteljski centar Đurđevački pijesci pa je na Šubarinu zgradu postavljen zaštitna reklamna „zavjesa“ s đurđevačkim turističkim atrakcijama. Postavljanje reklame izazvalo je negativne reakcije dijela javnosti jer ima onih koji smatraju da se na taj način pogoduje Šubari, dok se pojedine građane rješenjima komunalnog redara „tjera“ da ruše svoja trošna imanja. 

Svojevrsna reklamna zavjesa nije postavljena sa stražnje strane zgrade pa za prolaznike iz Starogradske ulice predstavlja ruglo. I samo je krovište u lošem stanju pa se građani koji prolaze tim dijelom grada boje da prilikom jačih vjetrova ne počnu padati crjepovi.

Ivica Šubara odbio je komentirati što će učiniti sa zgradom koja bi vrlo brzo mogla predstavljati veliku opasnost za prolaznike.  

– Za reklamu koja je na zgradi izašao sam u susret Gradu i za to ne primam nikakvu naknadu – kratko je dodao Šubara.  

Ivica Šubara

U gradskoj upravi ističu kako zgrada trenutno ne predstavlja opasnost za prolaznike jer s nje ne padaju žbuka i crjepovi na javnu površinu pa nema ni razloga vlasniku izdati bilo kakvo upozorenje. Što se, pak, tiče reklame, u gradskoj upravi kažu kako su ishodili suglasnost vlasnika.

– Reklama je postavljena radi promocije Grada i gradskih projekata i Grad za to ne plaća nikakvu naknadu – dodali su u gradskoj upravi.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI