ZIMSKO JUTRO NA +16 CELZIJEVIH Jak južni vjetar rušio drveće i žbuke, ulica zatvorena za promet

Zbog pada žbuke sa starog kina za promet je zatvorena Frankopanska u Križevcima


Autor: podravski.hr — 12.12.2017. / 10:05 Aktualno

Žbuka sa zgrade pala je na ulicu

Izvještavaju: Karlo Eisenbeisser i Admir Sinani
Ludilo od zimskog vremena: jutros u 7 sati u Koprivnici i Križevcima temperatura zraka iznosila je čak 16 Celzijevih stupnjeva! Da stvar bude gora, tijekom noći i jutra puhao je jak južni vjetar i stvarao mnogo problema.
Dok u koprivničkoj Policijskoj upravi nisu imali dojava o ‘sigurnosnim problemima’ ili prometnim nesrećama, zbog posljedica puhanja snažnog vjetra šest dojava imali su djelatnici županijskog Centra 112. Sedma nam stiže s terena: zbog pada žbuke sa stare zgrade za promet je zatvorena Frankopanska ulica u Križevcima. Nalet vjetra strgao je žbuku sa starog gradskog kina koje je u ruševnom stanju.

Kronologija dojava Centru 112
19.45 Novi Đurđic – Stablo palo na kuću
22.31 Gola – Drvo palo na cestu
4.28 Rasinja – Srušilo se drvo
5.11 Špiranec – Nema električne energije
6.07 Jagnjedovec – Drvo palo na kolnik
7.02 Sveti Ivan Žabno – Drvo se nagnulo na žicu

Pročelnik Centra 112 Ivan Kramarić rekao nam je kako su u 19.45 sati dobili dojavu da je drvo palo na obiteljsku kuću u Novom Đurđicu. Na mjesto događaja poslani su vatrogasci. U 22.31 sati u Goli je palo drvo preko ceste, a istu su dojavu primili u 4.28 sati iz Rasinje.
U 5.11 sati, vjerojatno zbog kidanja vodova električne energije, iz Špiranca, mjesta u križevačkom kraju, stigla je dojava da nema električne energije, a u 6.07 sati javljeno je kako je u Jagnjedovcu palo drvo preko ceste. Posljednju dojavu do jutarnjih primili iz Svetog Ivana Žabnog gdje se drvo nagnulo na žice između dvije bandere i prijeti pucanjem.
Naši čitatelji dojavljuju kako je na nekim kućama vjetar odnio crjepove, a na drugima trgao rolete i gredice s cvijećem.
FOTO: ADMIR SINANI