ŽITNI PUT Podravka počela s otkupom pšenice, policija upozorava: Nemojte piti alkohol dok čekate u koloni

Najviše traktora očekuje se ispred Podravkinih silosa, u poznatom Žitnom putu


Autor: podravski.hr — 26.06.2018. / 16:15 Aktualno

Počeo je otkup pšenice u Podravkinim silosima

Počeo je otkup pšenice i drugih žitarica u koprivničkoj Podravki, ali i ostalim otkupnim centrima u Podravini i Prigorju. Najviše traktora očekuje se ispred Podravkinih silosa, u poznatom Žitnom putu.
Upravo zbog toga policija je izdala mjere i upozorenja kako bi se izbjegli prometni čepovi i uspostavilo normalno funkcioniranje prometa na Žitnom putu. Policija poručuje da je zabranjeno formiranje kolona na prometnici iz smjera Koprivničkog Ivanca, a poljoprivrednici mogu stajati samo u koloni u Ulici Ivana Česmičkog, odnosno obilaznici prema industrijskoj zoni Danica.
– U Ulici Ivana Česmičkog u Koprivnici djelatnici nadležni za ceste postavili su odgovarajuću prometnu signalizaciju pomoću koje je određen dio kolnika za kolonu traktora kojima će se žito prevoziti u silose, ali i pomoću koji će ostali vozači biti upozoreni na istu – poručili su iz koprivničke policije.
Dodali su kako su i na drugim otkupnim mjestima gdje se očekuju gužve postavljeni privremeni prometni znakovi koji reguliraju koji dio kolnika je određen za zadržavanje traktora.
– Opetovano upozoravamo vlasnike da vozila moraju biti tehnički ispravna, registrirana, moraju imati važeću prometnu dozvolu i biti osigurana. Vozače traktora pozivamo da ne konzumiraju alkoholna pića prilikom dolaska na mjesto otkupa ili tijekom čekanja u koloni na predaju žita – napomenuli su iz policije.
Glavni dio žetve počet će nešto kasnije u tjednu zbog kiše koja je pala prošlog petka, a poljoprivrednici će pričekati s kombajniranjem kako bi udio vlage bio što manji. Zato se veće gužve i kolone očekuju potkraj tjedna. Što se tiče same žetve, ona će biti nešto slabija po urodu nego prošle godine, predviđaju poljoprivrednici s kojima smo danas razgovarali. (md)
FOTO: ROBERT MIHALJEVIĆ