Živahno proljeće u Ludbregu: Festival ‘Welcome Spring’ nudi brojna sportska natjecanja kroz cijeli mjesec ožujak

Ludbreg, „centar svijeta“ u ožujku postaje središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom festivalu nazvanom „Welcome Spring“.

Festival je osmišljen kao dio razvoja Grada Ludbrega u vanjsku (outdoor) izletničku destinaciju. Festival Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja koja će imati i popratni program.

Cilj festivala je popularizacija aktivnog života i aktivnosti u prirodi, na svježem zraku sa željom da se na njih počne gledati kao na vrstu zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Festival će se otvoriti 6. ožujka legendarnom Crazy Hill trkačkom utrkom. Crazy Hill se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim
tipovima trkača, a njihove rute vode nas kroz raznoliki ludbreški
krajolik, a slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.

Vikend nakon, 13. ožujka održat će se prvenstvo grada Ludbrega u spustu kajakom po rijeci bednji koja protječe samim središtem grada. Organizirat će se i veslanje na otoku mladosti kako bi i novi veslači mogli sami osjetiti čari vožnje kajakom.

Prvi dan proljeća, 21. ožujka, u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 kilometara dugu rutu za rekreativce i sportaše, osmišljena je i promocijska kratka ruta za one koji inače ne trče tako da svi mogu sudjelovati.

Welcome Spring 27. ožujka donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 kilometara, koja će sudionike voditi oko predivnog Kalnika
i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju
nedirnute prirode.

Posebna pažnja posvećena je i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience,
Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI