Život ide dalje: Rasprava o seoskom putu zamalo završila tučnjavom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Da i sudjelovanje na najnižoj razini javne vlasti, Vijeću Mjesnog odbora, isto može biti vatreno, dokazali su vijećnici ludbreškog Mjesnog odbora Globočec Ludbreški, gdje je strasti morala smirivati policija. Nimalo očekivano, svađa u Mjesnom odboru Globočec bila je oko jednog puta, a sukobili su se bivši i sadašnji predsjednik Mjesnog odbora.

Sve se dogodilo prošlog ponedjeljka oko 19 sati u Društvenom domu, prije nego što je sastanak započeo. Obojica aktera ove priče imaju svoju verziju događaja.

Policiju je nakon, kako on kaže, grubog verbalnog incidenta i vrijeđanja te opstrukcije održavanja sastanka Vijeća zvao Eduard Horvat, dok je nezadovoljni vijećnik bio Zvonimir Petrinić.

– Vijećnik Petrinić došao je na sastanak Vijeća Mjesnog odbora i tražio da mu se objasni zašto se nije uredio put kako je zatražio. Kao prvo, vjerojatno se radi o privatnom putu, koji uopće nije na teritoriju Globočeca nego Ludbrega. No to sve nije važno. Vijećnik Zvonimir Petrinić nije svojim ponašanjem uopće dopuštao da se sjednica održi. Vrijeđao je vijećnike vrlo grubim riječima te se nije dao smiriti, pa sam zvao policiju. Mogao sam ga i ja „zbohati“ , ali nisam naučen na takvo ponašanje – rekao je Eduard Horvat.

Edo Horvat

S druge strane Zvonimir Petrinić tvrdi da on nikoga nije vrijeđao te da predsjednik Vijeća Eduard Horvat ne govori istinu.

– Već duže vrijeme tražim da se uredi put koji vodi do moje kuće, a radi se o državnom putu. Eduard Horvat izvrnuo je moje riječi i tvrdi da tražim da se uredi moj privatni put. Put o kojem ja govorim u vrlo je lošem stanju i kroz njega jedvice prometujemo. Čak niti to nije važno, važnije je da je on izvrnuo moje riječi, ja imam pisani dokaz o kojem sam putu govorio, a njemu sam rekao da on si sa svojim papirom na kojem navodno stoji drukčije može obrisati gu..cu, što je povrijedilo njegov ego pa mi je pozvao policiju – objasnio je Zvonimir Petrinić, koji je ipak zaslužio optužni prijedlog.

Zvonimir Petrinić

– U ponedjeljak, 9. ožujka oko 18 sati u Ludbreškoj ulici u Globočecu Ludbreškom u društvenom domu muškarac starosti 65 godina narušavao je javni red i mir. Protiv prekršitelja policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog – odgovorili su nam iz PU varaždinske.

Foto Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Imamo nove slučajeve zaraze, pogledajte gdje…

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI